son haberler

Koreli Albay Ünyelilere Seslendi; “Okuyun Gençler”

Yayınlanma Tarihi: 4 Aralık 2015 okunma

Koreli Albay Ünyelilere Seslendi; “Okuyun Gençler”
Gündem
0

Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Kurmay Albay Jooseong Han ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli  Albay Mehmet Şükrü Tandoğan, Ünyeli Kore 2Gazileri ve Kıbrıs Gazileri ile bir araya geldi.

Ünye Ticaret ve sanayi Odası Konferans Salonunda, Ünye Muharip Gaziler Derneği ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette 3 Ünyeli Kore Gazisine, hatıra olarak küçük hediyeler verildi.

Programda açıklama  yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli  Albay Mehmet Şükrü Tandoğan; “Kore Devleti ah de vefa duygusu olan bir devlettir. Biz Türkiye genelinde Kore Gazisi olan yerleri dolaşıyoruz, Kore Devleti adına Kore Savunma Ataşesi onlara şükranlarını sunuyor. Kore devleti şu anda en zengin devletler arasında yer almaktadır. Savaştan yoksul ve bitap çıktıktan sonra Kore Halkı çalışkanlığını ortaya koyarak, endüstri başta olmak üzere eğitimde gelişme göstermiş ve 3dünya’nın sayılı devletleri arasına girmeyi başarmıştır. Bunu da eğitime borçlu olduklarını söylüyorlar. Türk Çocuklarının Kore Savaşı nedir, Kıbrıs Barış Harekatı nedir, Kurtuluş Savaşı nedir bunları bilmeleri gerekiyor. Bugün hür ve müstakil yaşıyorsak, bağımsız yaşıyorsak bizi bugünlere getiren atamızı bilmemiz gerekiyor. Her Türk genci geçmişini bilmeli. Geçmişini bilmeyen, geleceğine sahip çıkamaz” dedi

Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Kurmay Albay Jooseong Han ise liseli gençlere tavsiyelerde bulunarak; “Kore savaştan sonra 1953 yılında, toprakta hiç bir şey kalmadı, hepsi yandı. Haritada bakabilirsiniz Kore toprağı küçük bir toprak ve hep dağlar var. Doğal kaynakta yok, petrolde yok, hiç bir şey yok. O zaman biz yeniden kalkmak için ne yapabiliriz diye düşündük. Tek seçeneğimiz çalışmaktı ve eğitime çok önem verdik. Ben 52 yaşındayım. 1980 yılında sizler gibi okulda öğrenciydim. Ben gece 4-5 saatten fazla uyumadım. Tam gün 20 saat çalıştım ve okudum ve bütün herkes böyleydi. Bundan sonra Dünya tekniklerinin sahibi olduk ve bu noktaya geldik. Okumak çok önemli ve hiçbir paraya veya başka bir şeye gerek yok, sadece düşünce. Kitaptan Dünya’yı görebilirsiniz” şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.