son haberler

Mayıs Ayında 561.123.454 Lira SED Ödendi

Yayınlanma Tarihi: 17 Mayıs 2023 okunma

Mayıs Ayında 561.123.454 Lira SED Ödendi
Ekonomi
0

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının temel gereksinimlerinin ve eğitim giderlerinin karşılanması için Mayıs ayı içerisinde 561.123.454 lira Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yapıldığını açıkladı.

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri konusunda bir açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, çocuk politikalarının temelinin aile bütünlüğünün korunması ve çocuğun aile ortamında sağlıklı birey olarak yetiştirilmesi olduğu ve bu kapsamda ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için Sosyal ve Ekonomik Destek verdiklerini ifade etti.

Aile bütünlüğünün korunmasına ve çocukların ailelerinin yanında geleceğe hazırlanmasına önem verdiklerini belirten Bakan Yanık, ekonomik gerekçelerle çocukların ailelerinden kopmasını önlemeyi amaçladıklarını ekledi.

Bu doğrultuda Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesiyle ihtiyaç sahibi ailelerdeki 178 bin çocuğun masraflarını karşıladıklarını bildiren Bakan Yanık; “SED ile ailelerin, çocuklarının temel gereksinimlerini ve eğitim giderlerini karşılıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimize çocukları için Mayıs ayı içerisinde toplam 561.123.454 lira tutarında Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi yaptık” ifadelerini kullandı. (HABER: Mehmet Emin Danış)

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.