son haberler

Minik Eller, Büyük Yürekler; Yardım İçin El Ele Verdi

Yayınlanma Tarihi: 30 Mart 2017 okunma

Minik Eller, Büyük Yürekler; Yardım İçin El Ele Verdi
Gündem
0

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ünye El Ele Yardım Derneği’nin birlikte organize ettiği yardım kampanyasıyla tüm okullarda dernek için kumanya toplandı. Hayırsever velilerin destek verdiği kampanya kapsamında toplanan kumanyalar okul idarecileri ve öğrencileri ile derneğe teslim edildi. Minik Ellerin katkılarıyla derneğin 1 aylık kumanya ihtiyacı karşılanırken kocaman yürekleri özellikle ihtiyaç sahipleri olmak üzere herkesi mutlu etti.

Kumanyaların teslim programına Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, Okul idarecileri ve öğrenciler katıldı. El Ele Derneği’nin Eski Hal Mevkii’ndeki binasında yapılan teslim programında konuşan Ünye El Ele Derneği Başkanı Adem Atik, “Güzel kardeşlerimizin buraya gelerek bizi onurlandırmaları ve böyle güzel yardımı bize ulaştırmaları bizleri mutlu etti. Yapılan gıda yardımı çok ciddi bir yardım. Aş evimizin bir aylık ihtiyacına cevap verecek bu yardımı gerçekleştirdikleri için öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum. Bu tür yardımın toplumun birlik ve beraberliğini, dayanışmasını artırdığını, insanların da birbirlerine karşı ilişkilerinde daha samimi ve sıcak bir noktaya getirdiğini düşünüyorum. Bu yardımın yapılması bizi Ünye için daha güzel hizmetlerin yapılması noktasında daha da umutlandırmıştır” dedi.

Ünye İlçe Milli eğitim Müdürü Musa Erdem ise “el ele derneğimizin bizi birkaç hafta önce ziyaret etmesiyle oluşan kampanyaya 5 okulumuz, Meçhul Asker, Kaledere, İnönü, Cumhuriyet ve Anadolu Lisesi dahil oldu. Sayın kaymakamımızın onayıyla da böyle bir kampanyayı gerçekleştirmiş olduk. Okulda derslerde yardımlaşmadan sürekli bahsediliyor ama bu kez öğrencilerimiz hem yardım yaparak hem de bu anı yaşayarak uygulamalı olarak yardımlaşmanın önemini öğrenmiş oldular. Peygamberimizin ‘komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ diyor, bunun en güzel örneğini öğrencilerimiz burada gösterdiler. Ben emeği geçen velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yardımlaşma ve dayanışma bizim kültürümüzde var diyen Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ise kampanyayı şu sözlerle değerlendirdi; “El Ele Derneğimiz yardımlaşma ve dayanışma geleneğimizin en güzel örneğini oluşturdu. Bu kapsamda da düzenlenen kampanyayla günahsız samimi duygularla minik ellerimizin bugün böyle güzel bir sosyal sorumluluk projesi içerisinde bulunması bizim toplumumuzdaki bu güzel yardımlaşma ve dayanışmanın gelecek nesillere de sağlıklı bir şekilde aktarılması noktasında da büyük önem taşıyor. Yardımlaşma ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaç duyduğu kadar yardım edenlerin de bir o kadar ihtiyaç duyduğu bir faaliyet. İşte bugün uygulamalı olarak öğrencilerimizin ihtiyaç sahibi olan ailelere en temel ihtiyaçları olan gıda ihtiyaçlarını karşılamak üzere ailelerinde kendi elleriyle temin ettikleri kumanya malzemelerini el ele derneğimizin aş evine getirerek sıcak yemek olarak ihtiyaç sahiplerimizin sofralarına ulaştırarak önemli bir görevi gerçekleştirdiler. Ben temenni ediyorum ki bu minik yavrularımız pişen kumanyaları yemekleri, aşları ihtiyaç sahiplerimizin sofrasına da götürerek, gönül birlikteliği sağlayacaklardır. Böylece toplumumuz birlik beraberlik içinde kenetlenecektir. Kampanyaya destek veren organize eden herkese özellikle minik yavrularımıza ben teşekkür ediyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler elden ele kumanyaları aş evine bıraktı. Dernek Başkanı Adem Atik ayrıca öğrencilere aş evindeki faaliyetleri de anlatarak binayı gezdirdi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.