son haberler

Nasıl Bulmak İstiyorsan Öyle Bırak!

Yayınlanma Tarihi: 17 Ağustos 2015 okunma

Nasıl Bulmak İstiyorsan Öyle Bırak!
Gündem
0

Ünye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü örnek bir çalışmaya imza atarak “Nasıl Bulmak İstiyorsan Öyle Bırak” projesini başlattı.

Proje kapsamında Ünye’de kurulan tüm pazarlarda, gün sonunda ortaya çıkan meyve ve sebze atıklarının pazarcılar tarafından toplanarak poşetlenip tezgâh açılan yerlere bırakılması sağlanacak. Gün sonunda ise Zabıta ekipleri tarafından kontroller yapılarak uygulamaya uymayanlar hakkında gerekli yaptırımlar uygulanılacak. Projeyle temizlik personelinin işleri de kolaylaşmış olacak.

İlk Denetim Yapıldı
Uygulama ilk olarak Tekkiraz, Bayramca ve Atatürk Mahallelerinde kurulan pazarlarda başladı. Konuyla ilgili zabıta müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada; “Zabıta müdürlüğü olarak pazarcı esnafımızla örnek bir uygulamayı hayatı geçirdik. Projeyle artık pazar kurulduktan sonra sokak aralarında pazarcı esnafından kalan meyve ve sebze artıkları olmayacak. Herkes kendilerine verilen çöp poşetlerinin içerisine çöpünü atacak ve giderken aynı tezgâh açtığı yere bırakacak. Esnaftan ricamız tüm atıklarını bu poşetlerin içerisinde doldurarak kendi parselinin olduğu yere bırakmaları ve temizlik işleri ekiplerimizin işlerini kolaylaştırmaları. Daha temiz bir Ünye için bunları yapmak zorundayız” ifadelerine yer verildi.

Pazarlarda tezgâh açan esnaflar ise uygulamadan memnun olduklarını ve projenin devamlılığı konusunda katkı sağlayacaklarını dile getirerek uygulamanın kalıcı olması temennisinde bulundular.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.