son haberler

OSKİ “UKSAY” Toplantısında Kurumsallaşmayı Anlattı

Yayınlanma Tarihi: 2 Kasım 2016 okunma

OSKİ “UKSAY” Toplantısında Kurumsallaşmayı Anlattı
Gündem
0

Malatya Büyükşehir Belediyesi, MASKİ Genel Müdürlüğü ve İnönü Üniversitesi tarafından organize edilen “Uluslararası Kentsel Su ve Atıksu Yönetimi (UKSAY) Sempozyumu” 26-28 Ekim 2016 tarihleri arasında Malatya’da gerçekleştirildi. Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü, “ Su ve Kanal İdarelerinde Kurumsal Yapı, Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konusu hakkında hazırladığı sunum ile sempozyumda yerini aldı.

Ulusal ve uluslararası birçok akademisyen ve bürokratın katıldığı sempozyuma Ordu Büyükşehir Belediyesinden; OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanı Murat Çabuk, Laboratuvar Denetim ve Ruhsatlandırma Şube Müdürü Gökhan Acısu katılım sağladı.

1Sempozyumun açılışına Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki katılım sağlarken; Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, Su Kanalizasyon İdarelerinin Genel Müdürleri ve Yöneticileri, Belediye Başkanları, Kamu Kurumu temsilcileri, Daire Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, 30 Büyükşehir Belediyesinden ve 51 İl Belediyesinden 140 kişi olmak üzere ulusal ve uluslararası üniversitelerden 320 akademisyenin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

TÜRKİYE’DEKİ İçme Sularının ve Atık Sularının İşletilmesi Masaya Yatırıldı

Uluslararası Kentsel Su ve Atıksu Yönetimi (UKSAY) Sempozyumunda; Ordu ili içme suyu kaynaklarının fiziksel ve kimyasal özellikleri ve su kalitesinin belirlenmesi gibi konular işlendi. Toplantıda; kentsel alt yapı sistemleri için arıza yönetim sistemleri, Türkiye’deki içme sularının arıtılması ve kullanılan atık suların tekrardan doğaya geri kazanılması, atık su arıtma tesislerinden çıkan çamurların yönetimi, organize sanayi böğlerindeki atık suların biyolojik arıtılması, içme suyu şebeke arızalarına müdahale için destek sistemlerinin geliştirilmesi, şehir merkezlerinde su kaynakları üzerinde tasarruf yetkilerinin hukuksal açıdan incelenmesi, yerleşim yerleri içerisinden geçen akarsuların alt yapı üzerine etkisinin incelenmesi, Kanalizasyon ve yağmursuyu şebeke taşkınlarının bilgisayar destekli incelenmesi, köylerde ve nüfusun az seyrettiği bölgelerde kullanılan paket atık su arıtma tesislerinin havalandırma sistemleri, arıtılmış atık suların yeniden kullanım yöntemleri, su kayıp ve kaçaklarının azaltması, suyun enerji sektöründeki önemi, içme suyu depolarının dezenfeksiyonunda kullanılan sistemler gibi bir çok içme sularını ve atık sularını ilgilendiren konular üzerine detaylı bir şekilde sunum eşliğinde oturumlar gerçekleşti.

OSKİ Kurumsal Yapı, Sorunlar ve Çözüm Önerileri Hakkında Sunum Yaptı

205 bildiri ve sunumun gerçekleştiği toplantıda, OSKİ bir adet poster sunum ve bir adet kurumsal yapı sunumu 2hazırlayarak sempozyuma katkı sağladı. OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük tarafından gerçekleştirilen sunumda; kurumsallaşma, kurumsallaşmanın önündeki engeller ve çözüm önerileri başlıklar halinde işlendi. OSKİ’ nin kurumsallaşma çalışmalarına değinen Genel Müdür Yürük, şu ifadelere yer verdi: “Bir kurumun başarılı olabilmesi için öncelikle misyon, vizyon ve hedeflerini belirlemesi, mevcut kaynaklarını etkili ve ekonomik bir şekilde kullanması gerekmektedir. Bu doğrultuda OSKİ Genel Müdürlüğü kurulduğu yıl stratejik planını hazırlayarak gelecekteki beş yıllık faaliyet rotasını belirlemiştir” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.