son haberler

Polis Uyardı: “Paspas Altına Anahtar Bırakmayın”

Yayınlanma Tarihi: 8 Ağustos 2015 okunma

Polis Uyardı: “Paspas Altına Anahtar Bırakmayın”
Gündem
0

Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, fındık sezonunun yaklaşması ve tatile çıkanlar nedeniyle artan hırsızlıklara karşı vatandaşları uyarmak için broşür dağıtıyor.

Özellikle fındık sezonunda boşalan ve tatile çıkan vatandaşların evlerinde yaşanan hırsızlıklara karşı broşür dağıtarak uyarılarda bulunan polisler, alışılagelmiş paspas altı, su ve elektrik panosu gibi yerlere kapı anahtarı konulmaması gerektiğini belirtti.

Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, birçok alanda yaptığı uyarılarını bu kez hırsızlıklara karşı yaptı. İnsanların yoğun olduğu yerlerde vatandaşlara broşür dağıtarak uyarılarda bulunan Toplum Destekli Polisler, hırsızlıklara karşı nasıl korunabileceği ve alınacak tedbirlerin yer aldığı broşür dağıttı.

Broşürde, “Evinizden ayrılırken kapı ve pencerelerinizi kilitleyin. Yeni taşındığınız evin kapı anahtarlarını mutlaka değiştirin. Evinizin anahtarını paspas altı, ayakkabı içerisine, elektrik ve su panosu içine gibi yerlere kesinlikle bırakmayın. Apartman giriş kapısını sürekli kapalı tutun. Zile basıldığında gelen kişiyi tanımıyorsanız kapıyı açmayın. Seyyar satıcı, dilenci, falcı, bohçacı, anketçi ve hediye çıkacak gibi bahanelerle evinize girmek isteyenleri içeri almayın. Hırsızın ilk önce yatak odasını karıştırdığını düşünerek kıymetli eşyalarınızı evinizin değişik yerlerine koyunuz, yüklü miktarda ziynet eşyanızı ve dövizinizi banka kasasına koyunuz. Uzun süreli fındık ya da tatil için evinizden ayrıldığınızda posta kutunuzda biriken mektup fatura gibi evrakları komşunuzdan almasını söyleyiniz, komşuluk ilişkilerine önem verip koruyup kollayınız. Komşunuz hakkında tanımadığınız kişilere bilgiler vererek hırsızın hedefi haline getirmeyiniz. Zemin ve birinci katlar hırsızların en rahat ulaşabilecekleri yerler olabileceğinden bu gibi yerlerin balkon ve pencerelerine demir parmaklık taktırırınız. Ancak bu demir parmaklıkların üst katlara merdiven vazifesi görecek şekilde yaptırmayınız. Apartman giriş kapılarına sensörlü lamba taktırınız” şeklinde uyarılar yer aldı.

Hırsızlıklara karşı yapılan uyarı broşüründe ayrıca oto ve otodan hırsızlıklara karşıda da uyarılarda bulunulurken, can ve mal güvenliği için polisin önlemlerinin yanında vatandaşların da alacağı tedbirlerin büyük etkisi olduğu belirtildi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.