son haberler

Saadet, Ünye’den Mesaj Verdi

Yayınlanma Tarihi: 18 Mart 2017 okunma

Saadet, Ünye’den Mesaj Verdi
Gündem
1

Türkiye Cumhuriyeti 54. Hükümeti’nin Başbakanı ve Milli Görüş davasının Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı vefatının 6. yılında ‘Anma ve Anlamak’ adına Saadet Partisi Ünye İlçe Teşkilatı tarafından konferans düzenlenerek Erbakan’ın hafızalardaki yeri tazelendi.Saadet Partisi Ünye Teşkilatı tarafından, devlet ve dava adamı olarak nitelendirilen Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının 6. yılında ‘Erbakan Hocamızı Anlama” konulu konferans düzenlendi. Alyans Toplantı Salonu’nda düzenlenen konferansa katılan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, Necmettin Erbakan’ın bir duruşu ve bakış açısı olduğunu vurguladı.

Necmettin Erbakan’ın düsturuna ilişkin Doğan, “Bir istikamet, bu ümmet için bir pusula ve kutup yıldızıydı. Bu milletin ve ümmetin vicdanıydı. En önemlisi ise bu ümmet için bir öğretmen ve okuldu. O okulda okurken, yürürken, koşarken bizlere öğretmenlik yaptı. O okulda bizlere Müslümanca düşünmeyi, bütün olaylara Müslümanca bakmayı ve sonunda Müslümanca yaşamayı öğretti. İslam’ın sadece namazdan, zekattan, hactan yani sadece bireysel ibadetlerden değil; özünde ve içinde en büyük ibadetin cihat olduğunu ve cihadın da bütün insanlığın saadetini temin etmek için çalışmak olduğunu öğretti. Çünkü o bizim hocamız ve bizim liderimizdi” dedi.

– “Müslümanların bilinçaltının işgal edildiği bir dönemde yaşıyoruz”

“Bu bölgede kafa karışıklığı içerisinde Müslümanların bilinçaltını işgal edildiği bir dönemde yaşıyoruz” diyen Mesut Doğan, şunları kaydetti:

“Yaşadığımız döneme bakın, kimi insanlar hayatta kalabilmek için ülkelerini terk etmek, kimi insanımız ise karnını doyurmak için memleketlerini terk etmek zorunda kalıyor. Tarih boyunca bu toprağın insanına inancından dolayı düşman olmuş, Siyonizmin sapıkça ortaya koymuş olduğu idealini gerçekleştirmek için adım attığı her dönemde ecdadımız engellemiştir.”

 

– “Bizim, hocamızı anlamaya ihtiyacımız var” –

Programda söz alan Saadet Partisi Ordu İl Başkanı Av. Erkan Temiz, “Hocamızın anılmaya ihtiyacı yok, ama fakat bizim onu anlamaya ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu bir kez daha siyasi ve ekonomik gelişmelerden dolayı görüyoruz. Hocamız, tanzimattan bu yana sürdürülen batılaşma hayranlığını, batılaşma sevdası yanında değiştirilen ve yozlaştırılan ve bizim medeniyetimize ait olmayan değerlerin, siyasi, sosyal ve ekonomik hayata hakim kılınmaya çalıştığı bir dönemde ortaya çıkıp; ‘Hayır, durun. Bu cadde çıkmaz sokak’ diyen siyasi bir liderdi. Bizim onun bu düsturunu anlamaya ihtiyacımız var. Birilerinin İslam’ı camiye-mescide, dergaha-tekkeye hapsetmeye çalıştığı bir dönemde ortaya çıkarak, ‘Hayır bizim inandığımız İslam bu değildir. Bizim inandığımız İslam 7.5 milyar insanın Dünya ve ahiret saadetini tesis edecek, siyasi, sosyal ve ekonomik bir hayat nizamıdır. Adil bir Dünya’nın kurulması demektir’ diyen bir siyasi lider olmasından dolayı bizim onu anlamaya ihtiyacımız var” dedi.

 

– “Kutuplaşma ve kamplaşmanın kimseye faydası yoktur” –

Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin ise, “Vefatının 6. yıl dönümünde merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızı anmak ve anlamak için bir araya geldik. Bugün ülkemizin en büyük meselesi toplumsal uzlaşı ve barış ortamıdır. Kutuplaşma ve kamplaşmanın kimseye maalesef ve maalesef faydası yoktur. Farklı siyasi partilere mensup da olsak bir birimizi çok dinlememiz, bir birimize daha fazla gidip gelmemiz lazım. Referandumun sonucu ne olursa olsun, farklı siyasi partilerimizden insanlarımızın 17 Nisan sabahı birlikte çay içebilmeleri bizim için en güzel netice olacaktır. Bu coğrafyanın adalete, barışa, sevgiye, kardeşliğe, üretime ve paylaşıma önceleyen, farklı düşüncelerden dolayı kimseyi ötekileştirmeyen politikaya ihtiyacı vardır” dedi.

Konferansa partililerin yanı sıra CHP Ünye İlçe Başkanı Ali Yalçın, Büyük Birlik Partisi Ünye İlçe Başkanı Erol Özkan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar da katıldı.

1 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.