son haberler

Sarıkahraman, Bereketli Sezon Diledi

Yayınlanma Tarihi: 1 Ağustos 2016 okunma

Sarıkahraman, Bereketli Sezon Diledi
Gündem
1

Ünye Ziraat Odası başkanı Osman Sarıkahramna, fındık hasat döneminin başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada, bereketli bir sezon diledi ve uyarılarda bulundu.

Sarıkahraman, hastan dönemi ve sonrasında dikkat edilecek hususlara ilişkin üreticilere uyarılarda bulunarak, “İlimizin gözbebeği ve dünyanın vazgeçilmez tadı olan fındık hasat mevsimine büyük bir heyecan ve coşku ile yeniden başlıyoruz.

Fındığın daha fazla değer kazanması, para etmesi Sizlerin elinde. Önce kaliteye önem vermeliyiz. Olgunlaşma zamanı gelen fındıkları mümkün olduğunca yerden toplamaya özen göstermeliyiz. Ancak uzun süre yerde bekletip toprakla uzun süre temas ettirmemeliyiz.

Naylon Çuval Kullanmayınız

Naylon çuvallarda fındıklarda küf oluşmakta ve aflatoksine neden olmaktadır. Bu durumda da ürün kalitesini düşürmekte ve döviz kaybına neden olmaktadır.

Harmanda Fındıklarımızı İyi Kurutalım

Zuruflu fındıkları yağmurlu havalarda ıslanmamaları için gerekli tedbirleri alalım. Zuruflu fındıkları da naylon çuvallara koymayalım. Toplama esnasında naylon çuval kullanabiliriz. Ancak fındığı uzun süre içinde bekletmemeli, günlük olarak harmana boşaltmalıyız. Patoz işleminden sonra fındığın içerisinde kırık ve ezik varsa mutlaka seçelim. Pazara erken getirilen fındıkları fiyatların düşmesine neden olmaktadır. Piyasanın arz ve talebe göre oluştuğunu düşünürsek özellikle Ağustos ayı sonu ve Eylül ayında pazara ihtiyacınız kadar fındık getiriniz.

Kesinlikle Emanete Fındık Bırakmayınız

Gurbetten gelerek fındık hasadını yapan ve fındığını hemen satarak veya emanete bırakarak geri dönen üreticilerimizi bu konuda mutlaka uyarınız. Siz sevgili Fındık Üreticilerimize, Değerli Üyelerimize bereketli ve bol kazançlı bir sezon diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

1 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.