son haberler

Şehit ve Gazi Aileleri Unutulmadı

Yayınlanma Tarihi: 31 Ağustos 2015 okunma

Şehit ve Gazi Aileleri Unutulmadı
Gündem
0

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle verilen yemekte şehit ve gazi aileleri ile bir araya geldi.

Ünye Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Ünye’de bulunan şehit ve gazi ailelerini bir araya getirdi. Organizasyona Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Garnizon Komutanı Gökhan Çoşkun, Adalet Komisyonu Başkanı Atilla Arıkan, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akar, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ünye Temsilciliği Başkanı Yalçın Taşçıoğlu ile 23 şehit ailesi ve 30 da gazi ailesi katıldı.

Yalı Mevkii’nde kumsal üzerinde organize edilen gecede masalar hilal şeklinde dizayn edilirken ortaya da yıldız yakılarak güzel bir görüntü oluşturuldu. Destan türküleri ve şiirlerinin okunduğu gecede zaman zaman duygu dolu anlar yaşandı. Programın sonunda Ünye Bedensel Engelliler Okçuluk Kulübü’nün ateşli oklarla hazırladıkları şovlar ise geceye renk kattı.

“Canımız Pahasına Ant İçtik”
Gecede bir konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ünye Temsilciliği Başkanı Yalçın Taşçıoğlu, organizasyonu düzenleyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’a kendilerini unutmadığı için teşekkür ederek geceye katılan tüm şehit ve gazi ailelerinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.

Garnizon Komutanı Gökhan Çoşkun ise yaptığı konuşmada; “Mensubu olduğum Türk Silahlı Kuvvetleri Kurtuluş Savaşında nasıl azim ve kararlılıkla mücadele etmiş ise bundan sonrada aynı fedakârlıkla görevine devam edecektir. Bizler bu ülkeyi canımız pahasına korumaya ant içmiş bir meslek grubundayız. Bu duygularımı dosta düşmana tekrar duyurmak isterim” dedi.

Gecede şehit ve gazi aileleriyle tek tek ilgilenen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise; “Milli ruhumuzun, bağımsızlık ve vatan şuuruyla öne çıkan en görkemli zaferlerinden bir tanesi 30 Ağustos büyük istiklal mücadelesidir” diyerek başladığı konuşmasında, “Kalbinin attığı Anadolu’da hiçbir sömürgeyi ve zulmü kabul etmeyen Türk Milleti ruhundaki özgürlük umuduyla küllerinden geri doğmuş, Bu umutla canından cananından vazgeçerek, vatanın ve bağımsızlığın her şeyden önce geldiğini tüm dünyaya göstermiştir. Çocuğundan yaşlısına herkes cephede süngü süngüye savaşırken, kadınlar cephe gerisinde destek vererek adeta milletimiz tek vücut olarak ayağa kalkmıştır” diye konuştu.

“Birliğimizi Kimse Bozamayacak”
Başkan Çamyar konuşmasının devamında Türk milletinin birliğini ve beraberliğini bozmaya çalışanların asla amaçlarına ulaşamayacaklarını belirterek, “30 Ağustos Zaferiyle istiklal ve istikbal mücadelemiz tabiî ki bitmedi. Türk milletinin birlik ve beraberliğini yıpratmaya yönelik girişimler tarihin her döneminde olduğu gibi bugünde yaşamakta ve görmekteyiz. Yüzyıllarca bu milletin birlik ve beraberliğine yapılan sayısız saldırılar sonucunda şunu söylemek istiyorum. Allah’a şükürler olsun ki tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek vatan olarak Türkiye Cumhuriyetimiz dimdik ayakta durmaktadır. Çünkü milletimiz daima ülkesine sahip çıkarak vatanı uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır. Biz Çanakkale’de ve kurtuluş savaşında yüzbinlerce şehit verdik. Bu gün gerekirse yine veririz ama bu topraklarda fitneye asla izin vermeyeceğiz. Zaten bu topraklar uğruna şehit olanların ve olmaya hazır olanlarındır” dedi.

Başkan Çamyar, son olarak geceye katılan gazi ve şehit ailelerine teşekkür ederken, “milletimizin istiklali ve istikbali uğrunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan şehitlerimizi ve istiklal kahramanlarımızı bir kez daha saygıyla ve minnetle anıyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Gecenin sonunda şehit ve gazi ailelerine protokol üyeleri tarafından, üzerinde “vatan sizlere daima minnettar kalacaktır” yazılı plaket ve hediye takdimi yapıldı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.