son haberler

Seyyar Satıcılarına Çamyar’dan Cevap; “Feveran Koparılmaya Çalışılıyor”

Yayınlanma Tarihi: 5 Ocak 2016 okunma

Seyyar Satıcılarına Çamyar’dan Cevap; “Feveran Koparılmaya Çalışılıyor”
Gündem
7

Ünye Belediyesi 2016 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Ocak ayı meclis toplantısının gündemi ise seyyar satıcılar oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar “feveran koparılmaya çalışılıyor” dedi.

2016 yılı ile birlikte seyyar satıcıların satış yapmaması konusunda zabıta ekiplerinin ikaz ve baskıları gerçekleşirken, konu Ünye kamuoyuna yansıdı. Kamuoyuna yansıyan gelişmelerle birlikte dün gece saatlerinde seyyar araçların parçalanması ve götürülmesi durumu daha da alevlendirirken, konuyla ilgili Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’dan açıklama geldi.

Seyyar Pazarcılarımızı Burada Ağırladık

Meclis toplantısında açıklamalarda bulunan Başkan Çamyar, feveran koparılmaya çalışıldığını belirterek; “Ünye de bir kaç günden beri seyyar pazarcılar ile ilgili bir feveran koparılmaya çalışılıyor. Nasıl biz siyasi rant elde ederiz ya da nasıl Belediyeye sorumluluk yükleriz, olmayan sorumluluğu Belediye Başkanın üzerine nasıl atarız anlamında, gerek sanal alemde gerekse kamuoyunda bazı dedikodular yapıyorlar. Sizin oturduğunuz sıralarda tüm seyyar pazarcılarımızı burada ağırladık. Özellikle dünden itibaren baktığımızda içlerinden iki tane arkadaş kendileri burada oturuyorlardı” dedi.

Aynı Uygulama Fatsa ve Altınordu’da Var

Aynı uygulamanın Fatsa ve Altınordu’da da yapıldığını hatırlatan Başkan Çamyar, uygulamayı Büyükşehir Belediyesinin yaptığını ve kendilerinin de destek verdiğini belirtti. Çamyar; “Seyyar pazarcılığın kurala bağlanması gerekiyor ve bu uygulamayı biz yapmıyoruz Büyük Şehir Belediyemiz yapıyor ve bizde destekliyoruz. Bu uygulama Fatsa ve Altınordu’da da yapılıyor. Olaya 2 açıdan bakıyoruz birincisi; dükkânında satış yapan hemşerilerimize haksız bir rekabet oluşmuş oluyor. İkincisi ise bununla ilgili hepsi gariban arkadaşlar olabilirler ama içlerinden bazılarına bakıyorsun 1 kişinin 5 -6 tane aracı var. Hukuk devletinde bu şekliyle yapılan uygulamalara müsaade edilmemesi gerekir. Bunların içersinde gariban olan, ihtiyacı olan vatandaşlarımızdan var olanları Büyük Şehir Zabıta Dairesi tespit ettikten sonra çözüm üretmeye devam edeceklerdir.

Tekrar Süre Verilse Aynı Şey Olacak

3-4 ay öncede bu sıkıntı vardı, biz yılbaşına kadar bu problemi çözeceğiz diye bir süre aldık ama problem çözülmeden olduğu gibi devam ediliyor. Şimdi tekrar süre verilse yine aynı şey olacak” dedi.

Ak parti Ünye İlçe başkanı Arif Ergün’de açıklamalarda bulunarak, konuyla ilgili kendilerine gelen arkadaşlarla ilgilendiğini ancak kartelleşme gibi konulardan detaylı olarak bilgi sahibi olmadığından dolayı seyyar satıcılara yardımcı olduğunu ve sonrasında atılan adımlarla ilgili Ünye Belediye Başkanını bilgilendirdiğini belirtti.

7 Yorum

  1. Pingback: Seyyarlara Gece Operasyonu; Ekmek Tekneleri Parçalandı Ünye TV

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.