son haberler

Siyer-i Nebi Yarışması Başlıyor

Yayınlanma Tarihi: 9 Kasım 2016 okunma

Siyer-i Nebi Yarışması Başlıyor
Gündem
1

Anadolu Gençlik Derneği tarafından Orta ve Lise öğrencilerinin katılacağı “Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması” başlıyor.

siyer-i-nebi-yarismasi-basliyor-2Anadolu Gençlik Derneğinin geleneksel hale getirdiği   “Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması” bu yıl ortaokulların katılımı ile daha da genişletildi. 4 Aralık 2016 tarihine kadar devam edecek başvurular için AGD ilçe temsilciliklerini ya da www.efendimizinizinde.com sitesini ziyaret etmek yeterli.

Anadolu Gençlik Derneği tarafından gençlere peygamber sevgisi aşılamak ve O’nu günümüz gençliğine rehber olarak tanıtmak amacıyla düzenlenen yarışma, tüm Türkiye’de olduğu gibi, Ünye’de de tüm lise ve ortaokullarına dönük olarak yapılacak. Türkiye genelinde dereceye girenlere verilecek altın ödüllerinin yanı sıra ilçe özel ödüllerinin de verileceği yarışma peygamberimizi anlatan kitaptan hazırlanacak sorularla çoktan seçmeli sınav şeklinde yapılacak.

AGD Ünye ilçe başkanı Ayhan Şengül,17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 11.00 de Ünye Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılacak olan ve bu yıl 3.sü düzenlenen Siyer-i Nebi yarışması hakkında açıklamalarda bulundu.

Şengül yaptığı açıklamada: ”Anadolu Gençlik Derneği olarak Türkiye’nin 81 ili, 957 ilçesinde Peygamberini tanıyan, O’nun hedeflerini hedef siyer-i-nebi-yarismasi-basliyor-1edinen, O’nun yaşam felsefesini özümsemiş, herkesin iyiliğini isteyen, yoldaki bir taşı kaldırmayı gaye edinmiş ahlak ve maneviyat ile bezenmiş bir gençlik ideali ile bu yarışmayı tertip ediyoruz. Aynı zamanda ilçe, il ve Türkiye genelinde dereceye girecek olan gençlerimize çeşitli ödüllerimiz olacak. Ödüllerimiz Türkiye geneli yapılan değerlendirme neticesinde ilk 3’e giren Erkek/Bayan Öğrencilere ayrı ayrı olmak üzere verilecektir. Yapacağımız bu yarışma kaybedeni olmayan bir yarışmadır. Peygamberimizin hayatının gençlerimiz tarafından bir kez daha bu yarışma vesilesiyle okunması çok büyük bir kazanım olacaktır. Efendimiz (sas)’in hayatından küçücük kesitlerin öğrenilmesi, bir sözünün hafızalarda kalması bile belki bir gencimizin geleceğini şekillendirecektir. Yarışmaya katılan bir gencimizin, insanların en hayırlısının insanlar için en faydalı olan kişi olduğuna inanması, herkesin kazanmasına yol açacaktır.‘’ şeklinde konuştu.

Yarışma başvurularının www.efendimizinizinde.com adresinden 4 Aralık 2016 saat 23.59 ‘ a kadar yapılabileceğini ifade eden Şengül, ödüller ve yarışmanın tüm detayları ile ilgili bilginin aynı site içerisinde ve www.facebook.com/unyeagd resmi sayfasında mevcut bulunduğunu ifade etti.

AGD ilçe başkanı Şengül, ” Bu yıl geçen yıllardan farklı olarak Liseli Gençlerimiz ile birlikte Ortaokul öğrencilerimiz de ayrı bir kitap ve ayrı bir kategori ile yarışmaya dahil edilecektir. Ben bu hayırlı yarışmaya katılacak olan tüm gençlerimize şimdiden başarılar diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

1 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.