son haberler

Sorunsuz Bir Ünye İçin Çalışmalarını Anlattılar

Yayınlanma Tarihi: 16 Temmuz 2015 okunma

Sorunsuz Bir Ünye İçin Çalışmalarını Anlattılar
Gündem
0

Ünye Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, düzenledikleri basın toplantısı ile çalışmalarını değerlendirdi.

Belediye Meclisi kararıyla 28 Haziran 2014 tarihinde yapılan ve 124 sivil toplum örgütü temsilcisinin hazır bulunduğu genel kurulla görevine başlayan Ünye Kent Konseyi, çalışmalarını düzenledikleri basın toplantısında değerlendirdi.

Yürütme Kurulu adına toplantı sonrası bir açıklama yapan Ünye Kent Konseyi Başkan Vekili Ayşe Yalın, Kent Konseyinin önerileriyle başlanmış olan pek çok proje bulunduğunun altını çizdi.

Yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren Yalın; “Halkımızdan gelen öneriler üzerine Orta Çarşı zemininin değiştirilmesi, sokak bina giydirmesi, kent genelinde sahil boyunca oluşan kokunun giderilmesi gibi Ünye Belediyesi’ne ve Büyükşehir belediyesine yaptığımız başvurular sonucu çalışma yapılmış ve yapılmaktadır. Madde bağımlılığını önleme, kadına ve çocuğa şiddet konularında seminerler düzenlenmiştir. Kent Konseyi Çocuk Meclisi oluşturulmuş, 23 Nisan’da “Çocuk Gözüyle Ünye” resim, şiir ve kompozisyon sergisi yapılmıştır. Şehir içinde bulunan ahırların ıslahı ve kaldırılması konusu ele alınmıştır.

Kent konseyi mahalleleri dinliyor projesinin 18 mahalle muhtarı ile yaptığımız toplantılarla alt yapısı oluşturulmuştur. Liseler Mahallesi ve Fevziçakmak Mahallelerini birbirine bağlayan köprüye korkuluklu yaya kaldırımı konulması, Türk Japon Dostluk Anıtı önündeki caddenin adının Oşima olarak konulması ve güvenliği için kamera sistemi oluşturulması, kent mobilyaları kapsamına giren billboardların azaltılması, şehir içi trafik ve parkmetre düzenlemesi için Büyükşehir Belediyesine yazılı ve sözlü olarak başvuru yapılmış, bayramdan sonra Büyükşehir Belediyesiyle tekrar görüşmeler yapılacaktır. Şehrimizde hava kirliliğine sebep olan bacalara filtre takılma uygulaması başlatılması ve şehrin genel temizliği konularında görüş bildirilmiş, Çevre günü etkinliklerine katılarak destek verilmiştir. Kent konseyi şehrin sosyo-kültürel zenginliği adına gündem maddeleri oluşturup tartışmaktadır. Şehrin gündemine katkıda bulunan birçok konu gündemimizi oluşturmaktadır. Yalı Kilisesi’nin kültürel etkinlik alanı olarak kullanımına destek verilmesi, sinema etkinliği projesi ve şehitler anıtının yapılması konuları bu çalışmalara örnektir.

Son günlerde ÇED raporu başvuruları ile tekrar gündeme getirilen Akçay Kömürlü Termik Santralinin ÇED raporu onayı almaması konusunda Terme Kent Konseyi ile işbirliği yaparak, kampanyaya Ünye Kent Konseyi olarak destek verilmiştir. Şehrimize döküldüğü belirtilen Büyükşehir ve çevre ilçelerden gelen çöplerin, Ünye çöplüğüne dökülmemesi için yaptığımız girişimler sonuç vermiş, belediyemizle yaptığımız görüşmeler sonucunda çöpün artık Ünye’ye dökülmeyeceğini ve Ünye-Fatsa arasına kurulacak olan ayrıştırma tesisiyle bu bölgenin çöp sorununun 2 ay içerisinde yani Eylül sonuna kadar halledileceği sözü alınmıştır” dedi.

Ünye’nin sorunsuz bir şehir olabilmesi için çalıştıklarını da ifade eden Yalın; “Bütün dileğimiz hep birlikte, Ünye’mizin daha sorunsuz bir şehir olabilmesi için çalışmaktır. Tüm Ünyelilerin gözü, kulağı ve sözü olmak için desteğinize gereksinimimiz var. Böylece hep birlikte bir ortak akıl oluşturarak belediye ve meclisine katkı sağlamak bütün dileğimizdir” açıklamasında bulundu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.