son haberler

Sürücü Adaylarına “Yaşama Yol Ver” Eğitimi

Yayınlanma Tarihi: 14 Kasım 2016 okunma

Sürücü Adaylarına “Yaşama Yol Ver” Eğitimi
Gündem
0

Sağlık Bakanlığı’nın 112 acil servisini gereksiz meşgul edilmemesi için başlattığı yaşama yol ver sosyal sorumluluk projesi, Ünye’de sürücü kursunda eğitim gören kursiyerlere anlatıldı.

surucu-adaylarina-yasama-yol-ver-egitimi-1Sağlık Bakanlığı’nın 112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi konularında toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla başlattığı ‘Yaşama Yol Ver’ kampanyasına sürücü adayları da dahil edildi.

Ünye’de Lider Sürücü Kursu’nda sürücü eğitimi verilen kursiyerlere ilk yardım dersinde Kurs Eğitmeni Hasan Kisbet tarafından Yaşama Yol ver sosyal sorumluluk projesi anlatıldı.

Kursiyerlere proje hakkında bilgi veren Kisbet, Acil Çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansların geçiş önceliğine özen gösterilmesi, diğer yandan ambulansların vakaya ulaşmasında da önemli sıkıntılar yaşanmaktadır. Yollarda ambulanslar ve diğer geçiş öncelikli araçların kullanımı için yapılan güvenlik şeritlerinin başka araçlar tarafından kullanılması, diğer sürücülerin ambulansa yol vermemesi ya da verememesi, bazı saatlerde yaşanan trafik yoğunluğu, ara sokakların ambulansın geçişine uygun olmaması gibi nedenler, ambulansların vakalara ulaşmasını zorlaştırmaktadır. Başta sürücüler olmak üzere tüm vatandaşlarımızdan 112 acil servisini gereksiz yere aramamalarını ve Ambulans gibi geçiş önceliği olan araçlara yol verme konusunda duyarlı olmalarını istedi.

Sürücü kursunda ki sürücü adaylarına ayrıca bilgilendirici broşür ile hediye anahtarlık dağıtıldı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.