son haberler

Tankerlerle İçme Suyu Seferberliği

Yayınlanma Tarihi: 24 Ağustos 2015 okunma

Tankerlerle İçme Suyu Seferberliği
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediyesi OSKİ (Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi) Genel Müdürlüğü, fındık sezonunun başlaması ve buna bağlı olarak nüfusun artmasıyla birlikte su sorunu yaşamaya başlayan mahalle ve daha küçük yerleşim birimlerine tankerlerle içme suyu takviyesi yapıyor.

OSKİ Genel Müdürlüğü, özellikle yüksek kesimlerde kendi imkânları ve depolar aracılığıyla su ihtiyaçlarını karşılayan mahalle sakinlerine tanker seferleriyle içme suyu hizmeti götürerek, vatandaşların sorunlarına çözüm üretiyor. Fındık sezonuyla birlikte içme suyu seferberliği başlatan OSKİ ekipleri, su sorunu yaşayan mahallerde depolara ulaşarak su takviyesi yaptı.

Yaklaşık 2 Bin Sefer Yapıldı
Ordu genelinde toplamda 978 noktaya tankerlerle içme suyu taşıyan OSKİ ekipleri, çalışmalar kapsamında; Altınordu ilçesinde 154, Ulubey ilçesinde 32, Perşembe ilçesinde 56, Gülyalı ilçesinde 52, Mesudiye ilçesinde 9, Gürgentepe ilçesinde 62, Kabadüz ilçesinde 29, Gölköy ilçesinde 25, Fatsa ilçesinde 81, Aybastı ilçesinde 93, Çatalpınar ilçesinde 31, Korgan ilçesinde 57, Kumru ilçesinde 44, Ünye ilçesinde 178, Akkuş ilçesinde 28, Çaybaşı ilçesinde 25 ve İkizce ilçesinde 21 mahalle merkezine ulaşarak içme suyu depolarına tankerlerle su takviyesi yaptı. Filosuna yeni aldığı araçlarla su tankeri sayısının 18’e yükseldiğini belirten OSKİ Genel Müdürlüğü, 19 ilçeye bugüne kadar yaklaşık 2 bin tanker su takviyesi yaptığını vurguladı.

tankerlerle_icme_suyu_seferberligi (1)Ordu’nun 19 İlçesine OSKİ’nin Hizmet Eli Değdi
Ordu’nun 19 ilçesine OSKİ’nin hizmet elinin değdiğini belirten OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük: “Ordu’da geçmişten beri içme suyu konusunda en çok sorun yaşanan ayların içindeyiz. 2014 yılının Nisan ayında, göreve ilk başladığımız günlerde Ordu’da bırakın köy ve mahalleleri, ilçe merkezlerinde dahi çok büyük içme suyu sorunları yaşanıyordu. OSKİ’nin 1,5 yıl gibi kısa bir sürede nüfus yoğunluğunu barındıran ilçe ve belde merkezlerinde yoğun çalışma ve yatırımları sonucunda, ilçe ve belde merkezlerinde yaşanan içme suyu sorunlarını en aza indirmeyi başardık. Eski statüsü köy iken Ordu’nun büyükşehir statüsüne geçmesiyle birlikte mahalle olan yerleşim birimlerinin, genelde göç veren ve Ordu dışında ikamet eden gurbetçi hemşerilerimizin yoğun yaşadığı yerler olduğu için yaz mevsiminde 2-2,5 aylık dönemde fındık toplama zamanında nüfusları üç hatta dört katına kadar çıkabiliyor. Geçmişte göç planlanması ve abonelik sistemi olmadığından şehir şebekesinden faydalanamayan küçük ve dağınık yerleşim birimlerinde, depolar vasıtasıyla vatandaşlar kendi su ihtiyaçlarını karşılamakta. Nüfusun ve hava sıcaklarının artması, yerel su kaynaklarının azalması hatta bazı yerlerde kurumasıyla birlikte meydana gelen içme suyu sıkıntılarına, eskiden kalma mevcut içme suyu depoları maalesef cevap verememekte. Biz OSKİ Genel Müdürlüğü olarak, hemşerilerimizden gelen talepler ve ihtiyaçlara göre su tankerleri sayımızı artırarak ve yoğun bir mesai harcayarak, bu bölgelere tankerlerle gece gündüz vardiya sistemi ile içme suyu taşıyoruz. Ordulu hemşerilerimizin geçmiş yıllardan beri süre gelen sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyoruz” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.