son haberler

Tarihi Yarımada’da Ünye Turizmi Konuşuldu

Yayınlanma Tarihi: 3 Eylül 2019 okunma

Tarihi Yarımada’da Ünye Turizmi Konuşuldu
Gündem
0

Ünye Belediyesi ve DOKA tarafından restore edilen Tarihi Burunucu Yarımadası’nda sempozyum düzenlendi. “Ordu’nun Giriş Kapısı, Turizm Adası Burunucu” konulu sempozyumda Ünye Turizmine ışık tutuldu.

Açılışı da yapılacak olan Burunucu Adası’nda düzenlenen sempozyum öncesi Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı bir konuşma yaparak, “turizm ile alakalı konuların konuşulduğu ve değerlendirildiği oturumlarda dostlukların pekiştirildiği ve özlemlerin giderildiği sohbetlere şahit olacağımız gibi bu oturumda yeni görüş ve öneriler ortaya çıkması noktasında şehrimizin turizmine ve geleceğine katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum. Bu nedenle katkı veren herkese gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Ünye’de Turizm 2 Ay Değil 12 Ay Olmalıdır”

Açılış konuşmasının ardından Sempozyumun ilk bölümünde ESAK (Ekonomik Sosyal Araştırma Derneği adına Mehmet Çolakoğlu, Turizm Bilincine ilişkin konuşma yaparken  Ünye Turizm İşletmeleri Otelciler ve Seyahat Acenteleri Derneği (ÜNTİSAD) Başkanı Hasan Şimşek, Alternatif Turizmi anlattı. Başkan Şimşek konuşmasında, “ yıllardır turizm sektöründe bulunuyoruz. Ünye’de turizm işi yapmak cengaverlik işidir. Ünye’de turistik işletmeleri olan kardeşlerimizi tebrik ediyorum, kendileri ciddi paralar harcamışlar ve mücadele veriyorlar. 2 ayda turizm olmaz. Turizmi 12 aya yaymak zorundayız. Bunu yaymak içinde tüm kurum ve stklar topyekün mücadele etmeliyiz. Bunlardan biri eksik olduğu zaman  çok birşey yapılamıyor” dedi.

“Karadeniz Bölgesi Turizm Açısından Afet Bölgesi İlan Edilmeli”

Ünye Turizm İşletmecileri Derneği (ÜNTİD) Başkanı Adnan Sobi ise “Ünyemizde hava muhalefeti nedeniyle turizm sektörü bu yıl çok yaralar almıştır. Bu nedenle turizm anlamında Karadeniz bölgesi afet bölgesi ilan edilmelidir. Bu konuda da bir araya gelinip Turizm Bakanlığı’na teklif verilmesi önerisinde bulunuyorum. Bunu da şahsım adına yapacağımı ifade etmek istiyorum. Yağmurlu bölgeyiz ancak güneşe de ihtiyacımız var. Bu konuda Karadeniz Bölgesi’ne pozitif ayrımcılıklar yapılmasını öneriyorum. Destek veren kurumların da küçük işletmeleri desteklemesi gerekir” dedi.

“Esnaf ve Sanatkarımıza Bir Yılda 25 Milyon TL’ye Kefil Oluyoruz”

Ünye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi adına Soner Çam ise kurumun üye esnaflara destekleri hakkında bilgiler vererek, “Ünye’de esnaf ve sanatkarlarımız finansman konusundaki ihtiyaçlarını ilgili kanunlar ve mevzuatlar çerçevesinde hizmet vermekteyiz. Yaklaşık olarak yıllık 25 Milyon TL’ye kefalet etmekteyiz. Gelecek dönemlerde de burada yeni açılacak işyerlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için ve daha çok esnafımıza hazine destekli kredi çeşitlerinden faydalanmak için ekonomik hayatın bir parçası olarak misyonumuzu sürdürmeyi hedeflemekteyiz” dedi.

Düzenlenen sempozyumun ikinci bölümünde ise Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden Arkeolog Kaan Özdemir, Ordu Valiliği Ünye Turizm yatırımları, Ordu İli Kültür ve Turizminin gelişmesine yönelik planlanan projeler, Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Mehmet Güngör Can Turizmde nitelikli işgücü, DOKA (Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı) adına Ahmet Doğan Coğrafi işaretler ve turizm KATİD (Karadeniz Turistik İşletmeleri Derneği) Başkanı Murat Toktaş ise KATİD gözüyle Ünye turizmine bakış hakkında konuşma yaptı.

 

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.