son haberler

Ünye Belediyesi’nde 1 Müdür, 2 Teknik Personel Görevden uzaklaştırıldı

Yayınlanma Tarihi: 2 Ağustos 2016 okunma

Ünye Belediyesi’nde 1 Müdür, 2 Teknik Personel Görevden uzaklaştırıldı
Gündem
0

Ünye Belediye Meclisi Ağustos ayı meclisinde konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, FTÖ/PDY yapılanması ile ilgili bağlantılı olan 1 müdür ve 2 teknik personelin görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Ünye Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya Ünye Belediye başkanı Ahmet Çamyar başkanlığında belediye meclis üyeleri katıldı.

“Alçakça beddua üfleyen, uçakları alçaktan uçuranlar en yukarıdaki rahmanı unutmuştu”

Meclis açılış konuşmasında 15 Temmuz da gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe teşebbüs ile ilgili bir konuşma yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “ sözlerine Mehmet Akif Ersoy’un istiklal marşı dizleri ile başladı. Çamyar, “15 Temmuz günü seccadesinden başka bir şeyi olmayan Türk Milleti, cübbelerini eteklerine eğdirip, egolarına taptırmak isteyen hainleri gördü. Hain saldırılar karşısında Türk Milleti, parti, etnik köken ayırt etmeksizin tek yürek olmuş, tankların ve mermilerin karşısında adeta göğsünü siper ederek 246 vatan evladını şehit vermiştir. Alçakça beddua üfleyen, uçakları alçaktan uçuranlar en yukarıdaki rahmanı unutmuştu. Uhud’taki okçular tepesini andırırcasına günlerce meydanları terk etmeyen, alnında istiklal teri olan bu milletin bir evladı olmaktan bir kez daha gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

“FTÖ/PDY İle İlişkisi Tespit Edilen Personellerle İlgili Gereken Yapıldı, Yapılacak”

FTÖ/PDY yapılanması ile ilgili bağlantılı olan personelle ilgili yapılan işlemlerle ilgili de bilgi veren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çmayar, şu ana kadar 1 müdür ve 2 teknik personel olmak üzere 3 kişinin görevinden uzaklaştırıldığını söyledi. Çamyar” bundan sonra ki süreçte yapılanma ile alakalı tespit edilen personel olurda da gerekli işlemlerin yapılacağını söyledi. Çamyar ayrıca, yapılanma ile ilgili bağlantısı tespiti nedeniyle Ünye iskele restoran işletmecisi ile ilgili sözleşmenin de feshedildiğini ve tesisle ilgili yakın zaman da yeni bir ihale yapılacağını belirtti.

13925529_1810158945872222_7913871746693686945_oBaşkan Çamyar, Meclis Üyelerini Bilgilendirdi

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, belediye çalışmaları hakkında meclis üyelerine bilgi verdi, Çamyar, Ünye belediyesine ait olan akaryakıt işletmesi ile ilgili ihalenin yapıldığını ve yeni ihale sonucu aylık 32 bin lira olan kira bedelinin ihale sonrası aylık 68 bin lira olarak belirlendiğini söyledi. Çamyar, böylece yıllık 432 bin liralık bir kar farkının belediye bütçesine kazandırıldığının altını çizdi.

Çamyar, yeni Pazar alanı hakkında da bilgi verdi. Eylül ayının ilk haftası gibi eski minibüs garajının bulunduğu alanda çalışmaların tamamlanarak Pazar alanının buraya taşınacağını söyledi. Çamyar akabinde eski Pazar alanıyla ilgili kültür sarayı ve meydan projeleri ile ilgili ihalelerin de hemen yapılacağını belirtti.

Belediye başkanı Çamyar yol çalışmaları ile ilgili olarak da çalışmaların devam ettiğin ve şu ana kadar 13 mahallede beton yol çalışmalarını tamamlandığını söyledi.

Ünye’nin bir diğer değerli projelerinden olan Orta Çarşı ile ilgili de bilgi veren Çamyar, 8 Ağustos’ta yapılacak ihale sonrası Orta Çarşıda bulunan 32 binanı dış cephesinin giydirileceğini ve ardından da altyapı çalışmalarının tamamlanması ile çarşının tarihi kimliğine yeniden döneceğini belirtti.

Rüzgârlı sokakta yapılaması planlanana yıkım işlemleri ile ilgili de bilgi veren belediye başkanı Çamyar, “120 bin nüfuslu bir ilçenin belediye başkanı olarak toplumun genel yararına olan projeleri hayata geçirmek zorundayız. Bun nedenle kısmi eleştirilerde olsa daha önce kamulaştırdığımız ve bedellerini mülk sahiplerine ödediğimiz rüzgârlı sokakla ilgili yıkım işlemlerinin kurban bayramı sonrası başlanacağını kaydetti.

Belediye ticaret merkezinde ki son durumla ilgili de bilgi veren belediye başkanı Çamyar, temel atma çalışmalarının bir hafta içerisinde tamamlanacağını ve projenin bitiş takvimi ile ilgili bir gecikmenin söz konusu olmadığını söyledi.

Ünye’nin görsel açıdan güzelleşmesi ile ilgili çalışmalara da imza atıklarını kaydeden Belediye başkanı Ahmet Çamyar, ÜNSAK ile Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerinin çalışmaları ile Ünye’de birçok sokak merdivenleri ile duvarların 3 boyutlu çizim ile görsel olarak renklendiğini söyledi.

Belediye meclis toplantısında daha sonra gündem maddeleri okunarak oybirliği ile kabul edildi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.