son haberler

Ünye Devlet Hastanesinde MR Hizmetleri Başladı

Yayınlanma Tarihi: 21 Aralık 2015 okunma

Ünye Devlet Hastanesinde MR Hizmetleri Başladı
Gündem
0

Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği hızla gelişen teknolojiye uyumlu olarak vatandaşlarımıza daha kaliteli bir sağlık hizmeti sunmak için Ordu Devlet Hastanesi ve Ünye Devlet Hastanesinde MR (Manyetik Rezonans) ünitelerini hizmete açtı.

Geçtiğimiz aylarda yüklenici firmanın taahhüdünü yerine getirmemesi nedeniyle Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından zorunlu olarak fesih edilmiş ve yeniden ihale süreci başlatılmıştı. Bu süre içerisinde MR hizmetleri ise birliğe bağlı SB-ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sürdürülmekteydi.

Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat KÜÇÜKOĞLU konu ile ilgili yaptığı açıklamada: “Ordu Devlet Hastanesi’ndeki MR hizmetlerimiz yüklenici firmanın taahhüdünü yerine getirmemesi nedeniyle zorunlu olarak sonlandırılmıştı. İhale sürecini hızlı bir şekilde tamamlayarak Ordu Devlet Hastanemize ve Ünye Devlet Hastanemize yeni MR cihazları kazandırdık. İçinde bulunduğumuz hafta itibari ile MR çekimlerine başladık ve her türlü çekim işlemlerini aynı gün içerisinde tamamlayarak en geç 3 gün içerisinde raporlayıp hastalarımıza teslim ediyoruz” dedi.

Yeni MR cihazlarının özellikleri hakkında bilgi veren KÜÇÜKOĞLU: “Cihazlarımızın Open Bore (açık tüp) aralığı 70cm, tünel uzunluğu ise 145cm. Bunun en büyük avantajı kapalı alan korkusu olan hastalarımız daha korkusuz ve rahat bir şekilde MR’ını çektirebilecek olması. Yine masa üzerine yerleştirilmiş bobinler sayesinde değişik çekimler yapıldığında her defasında hastayı konumlandırma gereğini ortadan kaldırılmış durumda. Tek bir konumla hastanın tüm görüntülemelerini yapabilmek mümkün. Kalp, bağırsak gibi hareketli organ çekimlerinde bizlere büyük avantaj sağlıyor. İstemsiz kas kasılmaları olan, hareket eden hastalarımızın bu hareketini minimize ederek mükemmel görüntü alınmasını sağlıyor. Yine cihazın üzerinde 16-24’lük güçlü koillerinin sayesinde çekim sürelerinde de büyük avantaj sağlıyor. Yani normalde 20 dakikada çekilebilen MR 10 dakikada tamamlanıyor. Bu sayede bir gün içerisinde çok daha fazla sayıda hastaya hizmet ulaştırabiliyoruz. Tümörlerin selim kitlelerden ayrımı için gerekli olan spektroskopi, erken dönem inmelerin tanısında Diffüzyon ve Perfüzyon görüntülemesi, kafa içi beyin omurilik sıvı artışında nedenlerin tespitinde BOS akım analizi, vücuttaki damarsal yapıların görüntülenmesi için MR anjiyografiler, meme kitlelerinin tümoral ve tümoral olmayanların ayrımında meme görüntülemeleri, safra yollarının tümöral olmayan tıkanıklıklarının ayrımı ve kalanjiografi tetkikleri de yapılır hale geldi. Ordu Kamu Hastaneleri Birliği olarak amacımız devletimizin imkânlarını en verimli şekilde kullanarak vatandaşlarımıza en iyi ve kaliteli sağlık hizmetini sunabilmek. Bu minvalde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni MR cihazlarımızın hayırlara vesile olması temennisi ile tüm halkımıza sağlıklı günler dilerim” şeklinde konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.