son haberler

Ünye Şehir Stadı’nda Kadir Gecesi Coşkusu

Yayınlanma Tarihi: 14 Temmuz 2015 okunma

Ünye Şehir Stadı’nda Kadir Gecesi Coşkusu
Gündem
0

Ünye Belediyesi Kadir Gecesi münasebetiyle farklı bir organizasyona imza atarak, Ünye Şehir Stadı’nda 5 bin kişiyi sabah namazına kadar ağırladı.

Kuran’ın-ı Kerimin yeryüzüne indirilmeye başlandığı ve bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilen Kadir Gecesi, Ünye’de farklı bir etkinlik ile idrak edildi. Ünye Şehir Stadı’na toplanan 5 bin kişi, teravih namazının yanı sıra sabah namazına kadar Kur’an-ı Kerim tilaveti, dini sohbet, kum ve semazen gösterileriyle geceyi dolu dolu geçirdi.

Programa; Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Çevre İlçe Belediye Başkanları, Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Teravih namazı sonrası açıklamalarda bulunan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar; “Kur’an-ı yüreğimize, zihnimize, hayatımıza indirip ona yönelerek kendi kaderimizi, cennete doğru çevirdiğimizde zaman bizim için en değerli, en kadirli an olacaktır. Bu gecenin her anı çok değerli olduğu gibi, manevi huzurumuzun artması için eşsiz bir imkân ve fırsat sunmaktadır. Bu eşsiz fırsatın şuurunda olarak, bu gecenin feyiz ve bereketinden manen en iyi şekilde yararlanalım istedik. Fatiha süresinde cenabı Allah müminlerden ‘ya rabbi yalnız sana kulluk eder ve yalnız senden yardım bekleriz’ demelerini istemekle, cemaat halinde ibadet beklediğini belirtmiştir. Cemaat kuru kalabalık değil, aynı ruhla hareket eden muazzam bir birlik demektir. Ayrılık ve tefrikanın çoğaldığı zamanımızda, bu geceyi hep birlikte, ifa edelim istedik. Programımıza katılmanızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Programda Sultan Ahmet Camii İmamı Hasan Kara’nın teravih namazı kıldırmasının ardından Dünya 1.’si Hafız Hasan Nasri, Abdul Kabir Haidari ve Türkiye 1.’si Hafız Cihan Kodal ile Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Daha sonra kum saati ve semazen gösterileri ile İlahiyatçı Yazar Dr. Vehbi Karakaş dini sohbet gerçekleştirdi. Program sabah namazıyla son buldu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.