son haberler

Ünye’de ‘Milli Seferberlik’ Turu

Yayınlanma Tarihi: 30 Mart 2017 okunma

Ünye’de ‘Milli Seferberlik’ Turu
Gündem
0

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ülke genelinde 2 Milyon yeni istihdam amacıyla başlattığı “Milli Seferberlik” kapsamında Ünye’ye gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, 2 milyon kişiyi kapsayan istihdam seferberliğinin Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı istihdam seferberliği olduğunu söyledi.

“Esas bu işin mutfağını hazırlayan İŞKUR. Biz de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak çatı görevi görüyoruz” diyen Yıldırımhan, “Bizim esas derdimiz kalıcı istihdama yönelik çalışmalar yapabilmek. Bununla alakalı da Türkiye’de ki en temel sorunlardan biri vasıfsızlık sorunu ve iş beğenmemezlik. Hâlbuki biz İŞKUR olarak bir taraftan meslek edindirme kurslarıyla birlikte mesleği olmayanları hayata hazırlıyoruz, diğer taraftan işbaşı eğitimleriyle aynı şeyi yapmaya gayret ediyoruz ve gerçekten mücadele ediyoruz” dedi.

Yıldırımhan, yılsonu itibariyle hedeflerinin işsizlik oranını yüzde 10’un altına indirmek olduğunu vurguladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ülke genelinde 2 Milyon yeni istihdam amacıyla başlattığı “Milli Seferberlik” kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, SGK Kurum Başkan Yardımcısı Opr. Dr. Orhan Koç, İŞKUR Strateji Geliştirme Daire Başkanı Fazlı Küçük,  SGK Ordu İl Müdürü Mehmet Yaşar Günay, İŞKUR Ordu İl Müdürü İsa Kaymak, Ünye SGM Müdürü Erdem Esentürk, İŞKUR Ünye Hizmet Merkezi Müdürü Recep Özcan’ın katılımıyla Ünye’de bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Ordu ilinde Altınordu, Fatsa ve akabinde Ünye’de bir dizi ziyaretlerde bulunan heyetin ilk adresi Ünye Ticaret ve Sanayi Odası oldu. Burada Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’nın üye sayısı, meslek gurupları ve fabrikalarda çalışan işçi sayıları ile ilgili bilgiler alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, Milli Seferberlik’in ve ülke genelindeki 2 milyon yeni istihdamın ancak birlik ve beraberlikle olacağını ifade ederek, ÜTSO’dan destek istedi.

 “Seferberlik Kolay İlan Edilecek  Bir Durum Değil”

Seferberliğin kolay ilan edilecek bir durum olmadığını belirten Yıldırımhan, “Biz bu dünyada ve bu topraklarda varlığımızı devam ettirebileceksek, sürdürebileceksek bu ancak milletimizin birliği, beraberliği ve dayanışması içerisinde olur” diye konuştu

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş ise, “İstihdama işadamlarımız, esnaflarımız gücünün yettiğince destek veriyor. Bunun dışında bölgemizde 8 fındık fabrikası var. Yarında fındık fabrikaları ile görüşmelerimiz var. Onlardan işçi sayısının arttırılması yönünde tavsiyede bulunacağım. Bunun dışında tekstil fabrikaları işçi sayısını arttırabilir” dedi.

ÜTSO’nun ardından Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ı makamında ziyaret eden heyet, burada Ünye Belediyesi’nin personel sayısı ve mali yapısıyla ilgili bilgiler aldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden ve son günlerde artarak devam eden istihdam seferberliğine değinen Başkan Çamyar, şunları söyledi:

“Son zamanlarda değişen Türkiye ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu da ciddi atılımlar ve değişimler yapıyor. Onun için ben her şeyden önce bir birey olarak yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Aynı şekilde Ünye ve Ordumuzda da ciddi atılımlar yapılıyor. En son Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdamla ilgili çağrıları ile birlikte Türkiye genelinde 407 bin civarı bir istihdam sağlanmış oldu. Bu kapsam içerisinde Ünye Belediyesi olarak bizlerde İŞKUR bünyesinde, yaz döneminde geçerli olmak üzere 100 kişi istihdam ettik.”

“Cumhuriyet Tarihinin En Kapsamlı İstihdam Seferberliği”

İstihdam seferberliğinin 2 milyon kişiyi kapsadığını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, şu açıklamayı yaptı:

“Esas bu işin mutfağını hazırlayan İŞKUR. Biz de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak çatı görevi görüyoruz. Bu Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı istihdam seferberliğidir. Bizim esas derdimiz kalıcı istihdama yönelik çalışmalar yapabilmek. Bununla alakalı da Türkiye’de ki en temel sorunlardan biri vasıfsızlık sorunu ve iş beğenmemezlik. Hâlbuki biz İŞKUR olarak bir taraftan meslek edindirme kurslarıyla birlikte mesleği olmayanları hayata hazırlıyoruz, diğer taraftan işbaşı eğitimleriyle aynı şeyi yapmaya gayret ediyoruz ve gerçekten mücadele ediyoruz.”

İşsizlik Oranı Yüzde 10’un Altına İndirilmesi Hedefleniyor

Son 3 aylık çalışma neticesinde sevindirici rakamlar ortaya çıkmaya başladığını söyleyen Yıldırımhan, “400 bin’ in üstünde bir istihdam oluşturuldu. Biz gezdiğimiz illerde istihdam konusunda hem işveren, hem de çalışan kesiminde büyük bir istek ve arzu olduğunu görüyorum. İnşallah bir taraftan gençlerimizin mesleğe yönelme noktasında, diğer taraftan da özel sektörde daha geniş manada iş bulmaları konusunda birlikte bir çalışmayı ortaya koymaya devam edeceğiz. Yılsonu itibariyle işsizlik oranını yüzde 10’un altına indirmeyi hedefliyoruz” dedi.

SGK Başkan Yardımcısı Op. Dr. Orhan KOÇ ise ziyarette yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: “Şu an Genel Sağlık Sigortası anlamında baktığımızda son yaptığımız düzenlemelerle özellikle gelir testine tabi tutulan vatandaşlarımızın gerek gelir testi ile ilgili süreçlerini ortadan kaldırmak, gerekse Genel Sağlık Sigortası ile ilgili primin yükünü hafifletmek için ayda sadece 53 lira gibi bir rakamla bütün ailesini sigorta kapsamına alıyoruz. Böylece kamu ya da özel tüm sağlık kuruluşlarından hizmet almalarının, hatta yurtiçi değil yurtdışında da hizmet almalarının önün açmış bulunmaktayız. Bu yapılandırma da 1 Nisan itibariyle yürürlüğe girecek. Bu açıdan çok olumlu bir gelişme. İstihdam seferberliği ile ilgili kayıt dışı ile mücadele noktasında da Sosyal Güvenlik Kurumu olarak 1 puan bile azaltabilmiş olsak, çok ciddi manada bir getirisi oluyor. Bunu da tüm sosyal ve sağlık faaliyetlerine yansıtmış oluyoruz. Bu çalışmalarla gerek istihdamı arttırmak, gerekse kayıt dışını azaltmak anlamında iyi bir mesafe alacağımızı düşünüyoruz.”

Ünye’de ziyaret turunun son ayağında ise heyet Ünye Bakırcılar Arastası’daki esnaflar oldu. Unutulmaya yüz tutan bakırcılık mesleğinin yaşaması için bakırcı ustalarından çırak yetiştirmelerini ve devlet desteklerinden yararlanmalarını öneren Yıldırımhan ve beraberindekiler, ziyaretlerin ardından Ünye Kadılar yokuşu, Ünye Belediyesi Konuk Evi ve Ünye Belediyesi Yaşayan Miras Müzesini ziyaret ederek Ünye’den ayrıldı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.