son haberler

Ünye’de Üretilen Domatesin Tanesi 1 Kg.

Yayınlanma Tarihi: 3 Eylül 2019 okunma

Ünye’de Üretilen Domatesin Tanesi 1 Kg.
Gündem
0

Ünye’nin Yunus Emre Mahallesi’nde üretilen domates büyüklüğüyle dikkat çekiyor. Bir tanesi 1 Kiloyu geçen domates görenleri şaşkına çeviriyor. İki adet dometes tartıya konularak 2.22 Kg. gelirken dev domatesler kısa sürede ilgi odağı oldu.

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman kendi bahçesinde ürettiği dometesi tartıya koyarak 1 domatesin 1 kiloyu geçtiğini gördü. Görenleri de hayrete düşüren domatesin yaklaşık 10 yıldır üretimini yaptığını söyleyen Başkan Sarıkahraman Ünye TV’ye yaptığı açıklamada, “100 metrekare alanda yaklaşık 10 yıldır pembe domates yetiştiriyorum. En küçüğü yumruk büyüklüğünde olan domastesin en büyüğünü ise bu yıl topladım. İki adet yetişen domates iki kiloyu geçti. Bundan sonraki yıllarda da yetiştirmeye devam edeceğim” dedi.

En büyüğü 1,5 Kg.
Öte yandan 2015 yılında İngiltere’de 25 santimetre genişliğindeki domatesin ağırlığı yaklaşık 1,5 kilogram gelmişti. Ortalama bir domatesin 12 katı olan dev domates, dört kişilik bir aileyi tek başına doyurabildiği gibi tek bir dilimiyle tek de bir hamburger ekmeğini kaplıyordu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.