son haberler

Ünyeli Aşçılar Madalyaları Topladı

Yayınlanma Tarihi: 2 Mayıs 2016 okunma

Ünyeli Aşçılar Madalyaları Topladı
Gündem
0

Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu(TAŞPAKO) tarafından düzenlenen Tokat 2. Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonasına Ünye’den katılan okullar damgasını vurdu.

Ünye Belediyesinin desteğiyle TAŞPAKO’nun düzenlediği Tokat 2. Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonasına katılan Ünye Turizm Otelcilik Meslek Lisesi ile Arif Nihat Asya Kız Meslek Lisesi Ünyeli Aşçılar Madalyaları Topladı 2öğrenciler 1 altın, 4 gümüş, 2 bronz ve 1 merit alarak büyük başarı elde etti.

Türkiye aşçılar ve Pastacılar konfederasyonu(TAŞPAKO) Ordu il temsilcisi Hasan Emence; “Bu tip organizasyonlar, Türk mutfağının değerini arttırmakta, öğrenciler ve sektörün duayenlerini bir araya getirmektedir. Milli eğitim destekli bir kuruluş olarak okullarımızın bu tip organizasyonlara katarak mesleki gelişimlerini arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

Ünyeli Aşçılar Madalyaları Topladı 3Ünye Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölüm Şefi Orhan Aydoğan; “Öğrencilerimiz yemek yarışmalarına katılarak, Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen akranlarıyla bir araya geliyor, yapılan farklı uygulamaları gözlemliyor, yarışma heyecanını yaşıyorlar. Sektörün duayenleri ile tanışma ve deneyimlerinden faydalanma fırsatı buluyorlar. Biz öğretmenler mümkün olduğu kadar öğrencilerimizin aşçılık şampiyonalarına katılmalarını istiyoruz ve destekliyoruz” dedi.

Ünye Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Lise Düzeyi Balık Kategorisi yarışmasında 1.’lik (altın madalya) ödülü, Kız Meslek Lisesi En İyi Lise Kategorisinde 3.’lük(bronz madalya), Lise Düzeyi Tatlı Kategorisinde 2.’lik(gümüş madalya), 3.’lük (bronz madalya) ve dördüncülük ödülü, lise düzeyi balık kategorisinde 2.lik (gümüş madalya) ödülü, Ünye Belediyesi Sosyal Tesisleri mutfak personeli ise Üniversite Düzeyi Tavuk Kategorisinde 2.’lik ödülü, Üniversite Düzeyi Tatlı Kategorisinde 2.’lik ödülü kazandı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.