son haberler

Ünyeli Fotoğraf Sanatçısı Dünya İkincisi Oldu

Yayınlanma Tarihi: 3 Aralık 2015 okunma

Ünyeli Fotoğraf Sanatçısı Dünya İkincisi Oldu
Gündem
0

Fotoğraf Sanatı Uluslararası Federasyonu tarafından 10.’su düzenlenen “10th FIAP CLUBS’ WORLD CUP” yarışmasında, Ünyeli Fotoğraf Sanatçısı Şeref Akçay Dünya 2.’liği elde etti.

Ünyeli Fotoğraf Sanatçısı Dünya İkincisi Oldu 2Yurtiçi ve Yurtdışı katılığı bir çok yarışmadan ödüllerle dönen Ünyeli Fotoğraf Sanatçısı Şeref Akçay, kendi alanında ulaşılması güç bir rekora imza atarak  10. Dünya Kupasında ”Berire” adlı fotoğrafıyla 2. oldu.

Başarısını kamuoyu ile paylaşan Akçay ilk olarak hedefine ulaştığını belirtti. Akçay; “10 seneye yakın fotoğrafçılıkla uğraşıyorum. Bunun yaklaşık 4 senesi sanat fotoğrafçılığıyla ilgili. Bu sürede ulusal ve uluslararası yarışmalarda derece alıyorduk, bu bizi memnun ediyordu. Dünya Kupasına katılma işide aklımızda vardı ve geçtiğimiz senelerde sergileme ödülleri almıştık fakat bu aldığımız Dünya 2.’liği biraz sürpriz oldu. Hedefimiz dünya çapında başarıydı. Açıkçası bu kadar erken beklemiyorduk” dedi.

Yetim Kaldığımı Düşünüyorum
Şeref Akçay, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü; “Ordu adına, bölge adına güzel bir sonuç olduğunu düşünüyorum ve daha iyilerinin gelebileceğini tahmin ediyorum. Bu mücadeleyi kendi imkanlarımızla kazandık. Bunda bize destek verecek kişilerde çok önemli. Bu bölgede yetim kaldığımı düşünüyorum, daha doğrusu sanatın yetim kaldığını düşünüyorum. Destek olunması lazım ki, büyüklerimizin yanımnızda olması lazım ki daha iyi sonuçlar elde edebilelim.

Yarışmada 2. Olan İlk TürkÜnyeli Fotoğraf Sanatçısı Dünya İkincisi Oldu 1
Bu yarışma dünya çapında senede bir defa yapılan bir yarışma ve 10. kez gerçekleştiriliyor. Türkiye’de bu yarışmada daha önce derece alan var ancak bireysel anlamda ilk 3’te dereceye giren olmamıştı. Dolayısıyla u alanda ilk 3’e giren ilk Türk’üz. Bu yarışmaya 285 takım katıldı. Her takımda 10 kişi var ve her kişinin en fazla 2 fotoğraf verme hakkı var. Yarışmada takımımız 33. sırada olsada bireyselde 2.’lik elde etmiş olduk. Bu kadar kişi, bu kadar fotoğraf üstadının arasından bu başarıyı elde etmek bizim için çok önemli. İnşallah bir seneye mahsus olmaz ve her sene alırız.

Kadın Haklarına Dikkat Çekmek İstedik
Fotoğrafın ismini “Berire” koyduk. Bu isim benim çok hoşuma giden bir isim. Bu isim sahibi kişi duygusal birisi ve bunu fotoğrafa yansıtmak istedik. Kadın hakları ve yaşanan bazı olumsuz şeyler evrensel bir konu. Biz bu soruna biraz dikkat çekmek istedik. Kadın hiçbir yerde ağlamamalı. Ben aynı zamanda sütüdyo fotoğrafçılı yapıyorum ve kendi sütüdyomda çektim bu fotoğrafı. Bu aklımda olan bir fotoğraftı. Aslında çok gördüğüm bir şeyi kafamda canlandırarak çektim, buda ödül getirdi bana. Demek ki herkes aynı şeyi düşünüyor ki ödüle layık görüldü. Aynı zamanda sütüdyomuzunda ilk başarısıdır bu.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.