son haberler

Ünyelilere Milli İrade Nöbeti Diploması

Yayınlanma Tarihi: 11 Ağustos 2016 okunma

Ünyelilere Milli İrade Nöbeti Diploması
Gündem
0

15 Temmuz hani darbe girişiminin ardından ilk dakikalardan itibaren aradan geçen 27 günde meydanları biran olsun boş bırakmayan Ünyelilere “15 Temmuz Milli İrade Nöbeti Diploması” verildi.

6Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Garnizon Komutanı Gökhan Coşkun, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, CHP Ünye İlçe Başkanı Ali Yalçın ve MHP Ünye İlçe Başkanı Ayhan Ayyıldız imzası taşıyan diplomalarda “ 15 Temmuz gecesinden bu yana devletimiz ve milletimiz adına günlerdir meydanları eviniz görüp sokakları boş bırakmayarak göstermiş olduğunuz üstün fedakârlık için Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına şükranlarımızı sunarız” ifadelerine yer verildi.

İlk etapta 5 bin adet olarak hazırlanan diplomalar kişilerin isimlerine özel olarak hazırlanıp verildi. Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve protokol üyeleri diplomaları tek tek imzalayarak Ünyelilere takdim etti.

Diploma merasiminde 7’den 70’e herkes bu onurlu mücadeleyi alnının akıyla bitirmenin heyecanını yaşarken böyle bir mücadele ile ilgili diploma alabilmenin de heyecanını yaşadı. Gecede en dikkat çeken ise 78 yaşında ki Seher teyzeydi. Seher teyzenin diplomasını aldığında ki sevinci görülmeye değerdi.

5Ünye Cumhuriyet Meydanında demokrasi nöbetinin son gününde her zaman ki gibi yoğun bir katılım gerçekleşti. Vatandaşlar nöbetin son gününde meydanda bulunan dev ekrandan Beştepe’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen programı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını dinledi.

Demokrasi nöbetinin son gecesinde konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “ Biz ezanlarımız için yaşar, selalarımız için ölürüz. 15 Temmuz gecesi selalarla 238 şehidimiz oldu. Cenabı Mevla’m onlara rahmet eylesin. 15 Temmuz gecesi ülkemizin bağımsızlığına, demokrasimize ve huzurumuza karşı haince, alçakça, şerefsizce yapılan saldırı karşısında gayri ihtiyari, hiç düşünmeden refleks gösterip Türk Milleti tüm Dünya’ya en büyük arzusunun Allah yolunda vatanımız ve bayrağımız şehit olmak olduğunu bir kez daha haykırmıştır. Tarihinde asalet, ruhunda cesaret2, yüreğinde memleket sevgisi yatan milletimiz mahremiyetimize uzanan hainlerin elini kırmak için ölümü korkuturcasına adeta ölüme koşmuştur. Biz daha gelseniz bir daha gelseniz, bin daha gelseniz, Türk Milleti aynı haykırışı yine gösterecektir. Cehennem olup gelseniz göğsümüzde söndürür diyen Türk Milleti var. Bizim yolumuz hak yolu dönmek bilmeyiz ve bu yolda yürümeye devam ederiz” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Çamyar, “ tam d3a bugün 10 ağustos 2014’te bu millete kendi başkanını seçme yolunu açan, 15 Temmuz gecesi bizleri vatanına sahip çıkmaya davet ederek hainlere karşı en önemli hamleyi yapan kalbine kefil olduğumuz, yüreği Allah’a mühürlü olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı görevinde ki ikinci yılını kutluyor, Ünye’den Beştepe’ye selamlar gönderiyoruz” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, konuşmasını tüm Ünyeliler adına yemin ederek bitirdi. Çamyar, “ hangi şartlar altında olursak olalım, bu milletin istiklali için, bu toprakların bölünmez bütünlüğü için, bayrağımızın özgürce dalgalanması, ezanlarımızın bu ülkenin minarelerinden inmemesi için, inandığımız ve iman ettiğimiz Allah için, daima nöbete hazır olacağımıza ve bu uğurda seve seve şehadet şerbetini içmeye yemin olsun” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.