son haberler

Ünye’nin İlk Gazetecisi Son Yolculuğa Uğurlandı

Yayınlanma Tarihi: 4 Ekim 2016 okunma

Ünye’nin İlk Gazetecisi Son Yolculuğa Uğurlandı
Gündem
0

1954 yılında Genç Demokratlar adlı Ünye’nin ilk gazetesini çıkaran 88 yaşındaki Mahir Kocaoğlu vefat etti.

unyenin-ilk-gazetecisi-son-yolculuga-ugurlandi-1Ünye’de 1954 yılında ilçenin ilk gazetesi Genç Demokratlar’ı çıkararak basın hayatının öncülüğünü yapan Mahir Kocaoğlu 88 yaşında hayatını kaybetti. Gazeteciliğin yanı sıra siyasetle de yakından ilgilenen, Adalet Partisi Ünye İlçe Başkanlığı, Demokrat Parti Ünye İlçe Teşkilatı 2. Başkanlığı görevi de yapan 5 çocuk babası Mahir Kocaoğlu için Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda Gazeteciler cemiyeti tarafından tören düzenlendi.

Törene Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Eski Belediye Başkanı Osman Yurt, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, oda ve borsa başkanları, daire amirleri ve gazeteciler ve vatandaşlar katıldı.unyenin-ilk-gazetecisi-son-yolculuga-ugurlandi-4

Saygı duruşu ile başlayan törende Mahir Kocaoğlu’nun özgeçmişinin okunmasının ardından yapılan dua ile tören sona erdi. Mahir Kocaoğlu’nun cenazesi, sevenlerinin omuzunda Ünye Merkez Büyük Cami’de öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığında toprağa verildi.

 

Mahir Kocaoğlu Kimdir;

unyenin-ilk-gazetecisi-son-yolculuga-ugurlandi-3Mahir Kocaoğlu; 1 Temmuz 1928 yılında merhum Hasan Hayri Kocaoğlu’nun 2. çocuğu olarak dünyaya geldi.

İlk ve orta eğitimini Ünye’de tamamlayan Mahir Kocaoğlu, liseyi İstanbul Haydarpaşa erkek Lisesi’nde okudu.

Lise eğitiminin ardından memleketi Ünye’ye dönen Mahir Kocaoğlu, ticaret hayatına başladı. Ünye’nin ilk gazoz Fabrikası’nı kurarak ticari faaliyetine devam etti.

22 yaşına geldiğinde Bahriye hanım ile dünya evine giren Mahir Kocaoğlu, bu evlilikten 1’i erkek 4’ü kız olmak üzere 5 çocuk sahibi oldu.

demokratSosyal bir kişiliğe sahip olan Mahir Kocaoğlu, ticaretin yanı sıra siyasetle de yakından ilgilendi. Demokrat Parti’de 2. Başkanlık, Adalet Partisi’nin ise Ünye İlçe Başkalığını yaptı. 2 dönem ordu İl Genel Meclisi Üyeliği yapan Mahir Kocaoğlu, 1970’li yıllarda Ordu’dan bağımsız milletvekili adayı oldu.

1954 yılında Genç Demokratlar adıyla Ünye’nin ilk gazetesini çıkaran Mahir Kocaoğlu, Ünye basın tarihine adını altın harflerle yazdırarak tarihe geçti.

İlk yapıldığında kız meslek lisesi olarak hizmet veren ve şu anda cumhuriyet ilkokulu olarak eğitimini sürdüren okulun arazisini bağışlayan hayırsever bir aileye mensup olan Mahir Kocaoğlu, 4,5 ay önce eşi Bahriye hanım’ı kaybetti.

Bir süredir kalp yetmezliği ve yaşlılığa bağlı rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Mahir Kocaoğlu;

03 Ekim 2016 Pazartesi günü 88 yaşında hayata gözlerini yumdu.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.