son haberler

ÜTSO’nun Gündeminde; OSB, Liman ve Akkuş Yolu

Yayınlanma Tarihi: 30 Mart 2017 okunma

ÜTSO’nun Gündeminde; OSB, Liman ve Akkuş Yolu
Gündem
0

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi üyeleriyle bir araya gelerek istişare etmeye devam ediyor. ‘Sizi Dinliyoruz’ başlığıyla düzenlenen programa bu kez 10. Meslek grubu olan mimarlar, mühendisler ve müteahhitler katıldı.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Lokali’nde gerçekleştirilen kahvaltı programına katılımın yoğun olduğu gözlenirken ayrıca ÜTSO Başkanı Durmuş Zor’un davetiyle Ünye Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Erdem Esentürk te katıldı.

Programda konuşan ÜTSO Başkanı Durmuş Zor, üyelere oda faaliyetleri hakkında kısa bir değerlendirmede bulundu. KOSGEB, OSB, Ünye Limanı ve destek oldukları diğer projelere değinen Zor, “Biz KOSGEB yada başka kurumlar üzerinden farklı insanların eğitimlerini sağlıyoruz. Burada bu zamana kadar yüzlerce insanın eğitimini sağladık. Devletin kaynaklarından yararlanma adına, iş kurarken devletten kısmi kredi yada destek almak adına tamamen bir eğitim kurumu gibi genç neslin geleceğe daha iyi hazırlanmaları adına eğitimler yapıyoruz. Üyenin davranışlarını geliştirmek adına bazen burada konferanslar yapıyoruz. Alanında uzman bir insanı Ankara’dan İstanbul’dan davet ediyoruz. Burası hayatta karşılaştığımız sorunlarla mücadele alanı yaratıyor” dedi.

OSB’nin kurulması konusunda da çalışmalar yürüttüklerini belirten Zor; “Geldiğimiz 4 yıllık dönemde Ünye’nin temel meselelerine işaret etmeye çalıştık. Bunlardan bir tanesi Organize sanayi bölgesiydi. Ticaret Odası olarak, yönetim olarak ya da meclis olarak OSB bizim birinci meselemiz oldu. Mutlaka içinde, ortasında, başında, kenarında bulunduk ve olması için mücadele verdik. Onunla ilgili çok net açıklamalarımız oldu. Geçen hafta çimento bölgesindeki yer kaldırılıp da Killik bölgesine gittiği zaman ben çok rahat bir şekilde o bölgedeki değer tespitinin yanlış olduğunu, devletin ve hükümetin o fiyatlarla kamulaştırma yapmayacağını, herkes birazcık dikkatli olsun noktasında uyarıda bulundum. Yani biz gerçekten sağlıklı bir OSB kurulmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Tekkiraz Akkuş yolunun yapılması için de düşüncelerini dile getiren Başkan Zor, Orta Anadolu Bağlantı yolu diye tabir ettiği Akkuş Niksar yolu için “bizim kaderimizi değiştirecek yoldur. Şu anda proje çalışmalarını Tokat Bölgesine gelen bakanımız bitti dedi. Benim aldığım bilgiye göre tam bitmemişti ama inşallah tam bitmiştir. Bitmesi halinde de ihale yapmak kalır. O yolda Cevizdere havzasından geçen yoldur. Tekkiraz ve Akkuş’un içerisinden geçecek olan yol ne kadar geniş ve modern yapılırsa yapılsın bilinmeli ki mevsimlerdeki sisten dolayı araç orada hareket edememektedir. Devletin 20 yıldan beri de projesi Cevizdere yatağından geçendir. O konu üzerine de çok takibimiz oldu” dedi.

Ünye Limanı içinde çalışmalarının ve desteklerinin olduğunu ifade eden Zor; “Liman bugün Büyükşehir Belediye Başkanı’nın elinde Ünye Limanı ile ilgili çok büyük çaplı 7-8 bin kişinin çalıştığı bir proje yaklaşık 7-8 ay önce paylaştı bilgilendirdi. Ama o proje hayata geçene kadar 5 yıl 10 yıl geçer. Bunu zaman gösterecektir. Ama mevcut limanın ıslah edilerek geliştirilerek yine o bölgeye hizmet etmesi için mücadelelerimiz oldu. Şuan da limanın içerisi oldukça iyi epey bir mesafe kat edildi. Önceden hiçbir sosyal donatısı yoktu, çok berbattı yani su ve tuvaletin olmadığı bir limandı. Büyükşehir yönetimiyle yaptığımız görüşmelerin sonucunda gelişmeler yaşandı. Şu anda oradaki çalışan arkadaşlarımız oradaki hizmet veren müteahhit arkadaşımız halinden memnun. Orada 3-4 tane kömür firmamız var. Bunlar sadece Ünye’ye değil Doğu Anadolu’ya kadar kömür satan insanlar. Liman üzerinden yararlanıyorlar. Bu faaliyetlerinde içerisinde olduk” dedi.

Sağlık alanında da çalışmalarının olduğunu belirten Zor, “bizi ilgilendirmediği halde KETEM’in kuruluş içinde destek verdiklerini açıkladı. Sosyal ve ekonomik dayanışmaya da vurgu yapan Zor, iş yerlerinin birbirlerine destek olmaları için de proje başlattıklarını dile getirdi; “ Bizim iş yerlerimizin birbirine sahip çıkması anlamında seçim beyannamemizde Kardeş iş yeri projemiz var. Yani bir otelci bir gıdacıyla karşılıklı anlaşarak, otelcinin bizim üyelerimize yüzde 10 yüzde 15 indirim yapması gibi örnek verebiliriz. Böylelikle üyelerimizin Ünye piyasasının altında geçinebilmeleri için ortam oluşturduk. Biz arkamızdaki 3 ilçeyi de kucakladık ve o insanlar ‘eskiden Ünyeliler denize bakıyordu bize sırtını dönüyordu, şimdi ÜNİÇAP üzerinden sırtını denize döndü yüzü artık bize döndü’ dedi. Biz artık arkamızdaki insanları da kucaklıyoruz. Nüfusumuzun büyük çoğunluğu Çaybaşı, İkizce ve Akkuş’ta gelen insanlar oluşturuyor. Hiçbir oda üyemiz arasında ayrımı doğru bulmuyoruz.” şeklinde konuştu.

Başkan Zor’un konuşmasının ardından Ünye SGM Müdürü Erdem Esentürk üyelerin sorularına cevap verdi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.