son haberler

Vali Balkanlıoğlu, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneklerini Ziyaret Etti

Yayınlanma Tarihi: 18 Mart 2017 okunma

Vali Balkanlıoğlu, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneklerini Ziyaret Etti
Gündem
0

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şubesi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şubesi ile Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti.

Vali İrfan Balkanlıoğlu,  18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü dolayısıyla beraberinde Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, İl Emniyet Müdür Vekili Orhan Memiş, Ordu Askerlik Şube Başkanı Binbaşı Ahmet Meydan ile birlikte İlk ziyaretini Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şubesine gerçekleştirdi.

Vali Balkanlıoğlu, burada dernek başkanı Hasan Kaplan, şehit aileleri ve gazilerle sohbet etme imkânı buldu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şube Başkanı Hasan Kaplan, “Bizleri bu günümüzde unutmayan başta Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu olmak üzere diğer protokol üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Çok sayıda şehit verdik. Allah, birlik, beraberliğimizi daim etsin” diye konuştu.

Vali İrfan Balkanlıoğlu ise, ziyarette yaptığı konuşmada, “Zaman geçmekle unutulan acılar değil. Şehitlerimiz sürekli hatırlanan, sürekli özlemi çekilen hatıraları her an taze duran, sevmeye kıyamadığı evlatlarımız. Allah bu millete başka acılar yaşatmasın. Ülkemizde yakınından, akrabasından şehit olmayan kimse yoktur. Vatanımızın korunması, kollanması için her evden herkesin yakınlarından birçok şehit var. Temennimiz o ki, Allah bu milletimize hiç kimseye başka acılar yaşatmasın. Eğer bu memlekette bayrak dalgalanıyorsa, camilerimizden ezanlar okunuyorsa bu şehitlerimizin ve gazilerimizin sayesindedir. Allah hepsine gani gani rahmet eylesin, şehit yakınlarımıza sabırlar ihsan etsin, şefaatine nail eylesin” şeklinde konuştu.

Daha sonra Muharip Gaziler Derneği Ordu Şubesin ziyaret eden Vali Balkanlıoğlu ve beraberindeki protokol mensupları, dernek başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya ve gazilerle sohbet etti ve şehitlik ile gazilik kavramlarının inancımızda ve kültürümüzde çok önemli bir yeri olduğuna dikkat çekti.

Muharip Gaziler Derneği Ordu Şube Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya ise, gösterdiği yakın ilgi nedeniyle Vali Balkanlıoğlu’na şükranlarını sundu.

Vali İrfan Balkanlıoğlu ve diğer protokol üyeleri son ziyaretini ise Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği(POLŞAD)’ne yaptı.

Burada POLŞAD Başkanı Şenel Şahin ve şehit yakınları ile gaziler tarafından karşılanan Vali Balkanlıoğlu, “Ordu’da 57 polis şehidimiz var. Vatanın bütünlüğü, milletin bağımsızlığı ve bayrağın dalgalanması için büyük bir fedakârlık örneği gösteren şehitlerimi hiçbir zaman unutmayacağız. Her zaman sizlerin yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim” şeklinde konuştu.

Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Şenel Şahin ise konuşmasında, “Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde her zamankinden daha fazla kenetlenmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.