son haberler

Yerel Medya-Basın, Bir Şehirde Yaşayanların Gözü, Kulağı, Sesi ve Dilidir

Yayınlanma Tarihi: 27 Mart 2017 okunma

Yerel Medya-Basın, Bir Şehirde Yaşayanların Gözü, Kulağı, Sesi ve Dilidir
Gündem
0

Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilcisi Ünye Fen Adamları Derneği Başkanı Musa Kıranlı yaptığı yazılı açıklama ile basına şiddeti kınadı.

Kıranlı açıklamasında kör, sağır, sessiz, dilsiz bir toplumun geri kalmaya ve başkaları tarafından yönetilmeye mahkum olduğunu ifade ederken,  basın mensuplarının yaşadığı zorlukları şu cümlelerle ifade etti; “İlimizde ve ilçemizde Yaz-kış demeden zor koşullarda ve kısıtlı imkanlarla büyük bir özveri ile çalışan son derece dinamik, etkin, taraflı tarafsız ancak ahlaki ve etik değerlere sonuna kadar bağlı, seviyeli ve kaliteli bir medya mensupları olmasından dolayı yerel basınımızla gurur duyduğumuzu ifade ederek doğduğu ve yaşadığı ülkesini, milletini, bayrağını, toprağını seven, vatanın bağımsızlığını ve bütünlüğünü savunan tarafsızlığını yitirmemiş yerel basınımıza tüm Basın mensuplarına çalışanlara sevgi ve saygılarımızı sunuyorum.”

Yalnız ülke genelinde değil, dünyanın her tarafında siyasal, sosyal, ekonomik olaylar ve gelişmelerle ilgili bilgi sahibi olmada basın mensuplarının katkılarının büyük olduğunu ifade eden Kıranlı, geçtiğimiz günlerde saldırıya uğrayan gazeteci Cihan Çakır’a saldıranları kınadı. Kıranlı “ Toplumsal yaşamımızda bireylerin haber alma hakkını sağlayan, toplumdan gelen istekleri yansıtarak kamuoyu oluşturulmasında aracılık yapan, toplumun bilinçlenmesinde ve aydınlanmasında büyük bir paya sahip olan değerli gazeteci Cihan Çakır’a yapılan insanlık dışı davranışı kınıyorum. Doğru, objektif ve tarafsız habercilik anlayışı demokratik, özgürlükçü ve çağdaş, toplumsal bir düzenin dayanaklarından biridir.Yerel Medya-Basın; bulunduğu şehrin tanıtımında, gelişiminde, kalkınmasında büyük rol oynar. Halkın ihtiyaç ve taleplerinin, yöneticilere ulaştırılmasına ve şehre yapılması gereken projelere öncülük eder. Yerel basın temsilcilerimize sahip çıkmalıyız. Vasat bir insanın elinden geleni yapmaya çalışması, cesur olması, zeki olduğunu sanan kenarda oturan insanların tembelliğinden, ikiyüzlülüğünden kat kat daha iyidir.  Gazeteciler gününde, basın bayramında gösterilen ilgi ve hassasiyetin, yapılan kutlama mesajlarının ve ziyaretlerinin bu insanlık dışı olayda da basınımızın yanında olunmalıdır. Çok önemli süreçlerden geçen ülkemizin itibarsızlaştırmak, yükselmesine önlemek için dış ülkelerden yapılan saldırılar gibi yerel basınımıza yapılan bu saldırı da Ünye’mizin adına bir lekedir. Bu çirkin, insanlık dışı davranışta bulunanları aramızda barındırmamalıyız. Bugün yapılan bu saldırı yarın bize de yapılabilir. Her kime yapılırsa yapılsın hele hele bir engelli kardeşimize yapılan bu çirkin saldırıya sessiz kalmak kabul edilemez. Ünye Halkımız ve Emniyeti güvenlik güçlerinin failleri bulacaklarından ve yargı önüne çıkaracaklarından eminiz” dedi.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.