son haberler

Yıkılan Alan İçin Esnaf Yorumu; “Yeşil Alan Olsun”

Yayınlanma Tarihi: 3 Aralık 2015 okunma

Yıkılan Alan İçin Esnaf Yorumu; “Yeşil Alan Olsun”
Gündem
1

Ünye Belediyesi tarafından yıkılan sinema ve kültür sarayının yerine yapılacak iş merkezi hakkında bölge esnafına düşüncelerini sorduk. Soru karşısında ilginç cevaplar aldık.
Kimi esnaf buraya kadar başka işlerin yapılmasını söylerken, kimi esnaf ise mevcut yere ilave olarak avcılar otoparkıyla bir bütün halinde alışveriş merkezi yapılması düşüncesinde. Genel görüş ise mevcut yerin yeşil alan olmasından yana.

İşte esnafın yorumu;

Yıkılan Alan İçin Esnaf Yorumu 2Çok Katlı Bir Binanın Güzel Olacağını Zannetmiyorum
Baharat İşletmecisi Şengül Ağca; “Birinci önceliğimiz bu yığıntının buradan kalkmasıdır. Çünkü havada çok toz oluyor ne kadar sulasalar da yaptıkları sulama yeterli olmuyor. Ünye’de alışveriş merkezi çok katlı bir binanın güzel olacağını zannetmiyorum. Ben bir şehir planlamacısı değilim ama insanların rahatça gezebileceği altında park yeri, üstünde rahatlıkla dolaşabileceği geniş bir alan bırakılmalı diyorum. Duyduğum kadarıyla caddeye bağlanacakmış yol, hoş olur yani Ünye’de trafik çok sıkışık. Başka yerler gelişsin sonuçta şehrin merkezi en güzel yerleri. Çok katlı binaları dikmektense daha ufak 1-2 katı geçmeyecek şekilde bir bina yapmaları gerekiyor.

Yeşillik Kalmadı
Daha önce Hükümet binası içinde aynı yorumlar yapıldı şimdi ise yıkılması düşünülüyor. Ünye’yi sonuçta turizm şehri yapmaya çalışıyoruz. Ekonomiyi canlandıracak bir şeyler yapsınlar. Atatürk mahallesinde de yeşillik kalmadı. Bir sürü çınar ağaçları vardı söktüler. Bu sokakta ben geldiğimde 12 tane çınar ağacı vardı, 5 tane ıhlamur vardı, 6-7 tanede at kestanesi ağacı vardı, şimdi ise hiç biri yok.”

Yıkılan Alan İçin Esnaf Yorumu 3AVM’ye Kadar Daha Çok Yapılacak Şeyler Var
Market İşletmecisi Resul Uysal; “Ünye’mizde bir şeyler yapılsın ama burada ki bütün hesap zaten bizi mağdur etti. Karşımızdaki esnafları ve bizi de mağdur ettiler. Alışveriş Merkezi yapılsın, AVM yapılsın her şey yapılsın diyorum ama onlara kadar daha çok yapılacak şeyler var.”

Yıkılan Alan İçin Esnaf Yorumu 4Yeşil Alan Geleceğe Mirastı
Balıkçı Selahattin Tandoğdu; “Yenilik her zaman güzeldir ama oraya yeniden bir bina yapılacaksa bence ufak tefek, parça parça değil de ilerdeki avcı otoparkı da birleştirilerek büyük bir bina olarak yapılabilir. Eğer binalar AVM gibi birçok şey yapılacak ise tabi ama yeşil alan olarak kalması gerekir. Bunlar geleceğe mirastır. Beton almalar şehir dışına doğru Fatsa tarafı, samsun tarafı geriye doğru akkuş yolu üzerinde bir sürü yeşil alanlar var.

Bu Binaları Yaparken, Kalorifer Kazanından Çıkan Dumanları Görmelerini isterim
Yeşillikler bir yerde oksijen kaynağıdır. Akşamları yanan kalorifer kazanlarındaki çıkan dumanları da bu binaları yaparken görmelerini isterim. Sabahleyin Atatürk mahallesinde simsiyah kalorifer kazanlarından çıkan dumanlar insanları nefes alamaz ve çamaşır asamaz hale getirmiştir. Bir şeyler yapılır ve yıkılır ama yapılan illa yıkılacak diye bir şeyde yok. Gelen mutlaka kendini ispatlamak için, kendilerini gösterebilmek için oy birliğiyle bu tür şeylere baş vurabilirler.”

1 Yorum

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.