son haberler

Yöresel Damak Lezzetimizi Ankara’ya Taşıyacaklar

Yayınlanma Tarihi: 9 Kasım 2016 okunma

Yöresel Damak Lezzetimizi Ankara’ya Taşıyacaklar
Gündem
0

Ankara Ünyeliler Derneği, yöresel tat ve lezzetlerin Ankara’ya taşınması ve yeni kuşakların da bu tat ve lezzetten haberdar olarak yemek kültürünün gelecek nesillere taşınması hedefliyor.

yoresel-damak-lezzetimizi-ankaraya-tasiyacaklar-2Ankara OSTİM Vakfı Müdürü Ünyeli Gülnaz Karaosmanoğlu’nun daveti üzerine 29 Ekim 2016’da OSTİM Lâle Restoran’da bir araya gelen Ankara Ünyeliler Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, gündemin ana maddesi olarak Ünye Yöresel Damak Lezzetini istişare ile masaya yatırdılar.

Kahvaltıda söz alan Sayın Karaosmanoğlu, Ünyeli Araştırmacı, Yazar ve Yapımcı Aynur Zeren Tan’ın derleyip hazırladığı ve Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’nca sponsore edilen “ORDU YEMEKLERİ” adlı kitabında yer alan yöresel tat ve lezzetlerin Ankara’ya taşınmasının gerekliliği vurgulandı. Toplantıda Derneğin ve yayının tanıtımına katkı ve gelir sağlamak adına mütevazı bir topluluğa Aralık ayı içerisinde yöresel ikramın sunulması kararı alındı.

yoresel-damak-lezzetimizi-ankaraya-tasiyacaklar-3Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri, 4 Kasım 2016 tarihi saat 16.00’da Dernek Genel Merkezi’nde toplanarak etkinliğin detaylarını görüşerek iş bölümü yaptı. Prof. Dr. Ali Ayyıldız’ın projeksiyon sunumlu ve Dr. Abdullah Şahin’in ikram sahipliği yaptığı toplantının ardından, Ünye’ye hizmet adına var olduklarını beyan eden Dernek Yönetim Kurulu Başkanı İsa Korkmaz, Ünyeli hemşerilerinden aktif destek vermelerini beklediklerini ve buna da ihtiyaç duyduklarını belirterek, Korkmaz, Sabit dernek giderlerinin ve maddî sorunların bir ölçüde gündem maddesinden çıkarılması gerektiğinin altını özellikle çizdi.

Aralık ayı etkinliğinde Ünye’den de ilgililerin iştiraklerinin olacağı ifade edildi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.