son haberler

“Yunus Emre Kuruluş Kampı” Başladı

Yayınlanma Tarihi: 2 Ağustos 2016 okunma

“Yunus Emre Kuruluş Kampı” Başladı
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yaz tatilinde gençlere yönelik organize ettiği “Yunus Emre Kuruluş Kampı” başladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında Ünye ilçesinde düzenlenen kampa, 2015-2016 eğitim – öğretim yılında 8, 9, 10 ve 11. sınıfta okuyan, takdir ve teşekkür belgesi alan öğrenciler katılabiliyor.

35 Hafta Sürecek

Başkan Enver Yılmaz, yaptığı değerlendirmede kampın toplam 5 hafta süreceğini ve öğrencilerin birer haftalık dönemler halinde kampa katılacağını söyledi. Yunus Emre Kuruluş Kampı’nın başlangıç tarihinin daha önce 17 Temmuz olarak belirlendiğini, ancak 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi nedeniyle 31 Temmuz’da başladığını belirten Başkan Enver Yılmaz, “Kampımız 2 Eylül’de sona erecek. Gençlerin ulaşım dâhil tüm masrafları Büyükşehir Belediyemiz tarafından karşılanmaktadır. Azami 200 kişilik gruplar halinde yapılacak organizasyonda kız ve erkek öğrenciler, ayrı dönemlerde kamp yapacak” dedi.

1Gençler, Eğlenirken Öğrenecek

Gençlerin serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerine yardımcı olmak için bu kamp programını hazırladıklarını belirten Başkan Yılmaz, “Gençlerimizin milli, ahlâki, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak istiyoruz. Yunus Emre Kuruluş Kampı sayesinde gençlerimizin eğlenmelerini, eğlenirken de öğrenmelerini hedefliyoruz” diye konuştu.

Bungalov Evlerde Konaklıyorlar

2Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı bungalov evlerde konaklayan öğrencilerin açık büfe kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinden ücretsiz faydalandıklarını ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Öğrenciler, kamp süresince sosyal ve kültürel gezi, sinema, kamp ateşi, dart oyunu, satranç, değerler eğitimi, yüzme, yangın söndürme, ilk yardım ve kitap okuma gibi birbirinden farklı birçok etkinliğe katılacak” şeklinde konuştu.

Kampta 24 Saat Güvenlik Tedbiri Uygulanıyor

4Güvenlik için gerekli tedbirlerin alındığı kamp merkezi, 24 saat güvenlik kameraları ve güvenlik personeliyle kontrol ediliyor. Öğrenciler ile velileri ve görevlilerden başka hiç kimse kamp içerisine alınmıyor. Kız öğrencilerin kampta kaldığı dönemlerde ise sadece bayan personeller görev yapıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Yunus Emre Kuruluş Kampı organizasyonunu bundan sonra her yıl düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.